- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο Άρτιστον στα Εξάρχεια για πασχαλινές λιχουδιές, φρέσκο ζυμωτό ψωμί και χειροποίητα γλυκά
Με ιστορία ενός αιώνα και βάλε, από το 1910, τα καταστήματα Άρτιστον συνδυάζουν την παράδοση με όλες τις σύγχρονες τάσεις, προσφέροντάς μας απίστευτες νοστιμιές, φτιαγμένες με τα πιο αγνά υλικά. Ειδικά τώρα για το Πάσχα οι άνθρωποι του Άρτιστον, που εξακολουθεί έως και σήμερα να είναι μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση, ετοιμάζουν στα εργαστήριά τους φοβερά τσουρέκια, από εκείνα που μπαίνουν στο σπίτι και μοσχοβολάει ο τόπος, κλασικά και με σοκολάτα, πασχαλινά κουλουράκια με αρώματα βανίλιας και πορτοκάλι, από αυτά που αγαπήσαμε όταν ήμασταν παιδιά, αλλά και υπέροχα σοκολατένια αυγά.
Όπως είπαμε, τα πάντα είναι χειροποίητα, όλα φτιάχνονται εδώ, με τα καλύτερα υλικά. Έτσι συμβαίνει και με το παγωτό που άρχισε ήδη να κάνει την εμφάνισή του στα Άρτιστον και, μάλιστα, σε πάρα πολλές και πρωτότυπες γεύσεις, όπως μπανόφι και καραμέλα. Εάν, πάλι, ακολουθείτε vegan διατροφή ή νηστεύετε, να σας προτείνουμε τα αξεπέραστα σορμπέ με φράουλα, lime και σοκολάτα, ενώ αν προσέχετε τη διατροφή σας ιδανική για εσάς είναι η πρόταση βανίλια ή σοκολάτα με χαμηλά λιπαρά και στέβια!
Μαζί με όλα αυτά, όπως πάντα καθημερινά θα βρείτε φρέσκο ζυμωτό ψωμί από εξαιρετικά άλευρα, λατρεμένα γλυκά βασισμένα στην ντελικάτη γαλλική ζαχαροπλαστική, πεντανόστιμα γλυκά και αλμυρά σνακ από διάφορες εκδοχές σε σάντουιτς μέχρι τις παραδοσιακές τυρόπιτες και σπανακόπιτες, δροσερές σαλάτες, δυναμωτικούς φρεσκοστυμμένους χυμούς στα καταστήματα της Σόλωνος και της Σπυρίδωνος Τρικούπη, αλλά και καλοφτιαγμένο καφέ σε όλα τα καταστήματα εκτός από εκείνο της Σκουφά. Και τελευταίο, αλλά ίσως το πιο σημαντικό, η ευγένεια, η φιλοξενία και η αληθινή «καλημέρα» των ανθρώπων που θα συναντήσετε.
Σπ. Τρικούπη 61 & Μετσόβου, Εξάρχεια, 2108211029 / Σόλωνος 91 & Χαριλάου Τρικούπη, Αθήνα, 2103629489 / Σκουφά 41, Κολωνάκι, Αθήνα, 2103607907 / Χαρ. Τρικούπη 80 & Ερεσού, Αθήνα, 2111838071, www.artiston.gr, Fb: @bakery.artiston, Instagram: @artiston.bakery
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αθηναϊκός δρόμος με τις περισσότερες νέες αφίξεις ζει (ξεκάθαρα) τη δεύτερη νιότη του
Δεν είναι μόνο ότι αλλάζει η γεύση και η υφή, αλλά και το ότι αναπτύσσονται μικρόβια
Ψάξε, ψάξε δεν θα το βρεις...
Η Εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας συνεχίζεται με πολλά, ενδιαφέροντα γαστρονομικά events
Δοκιμάσαμε τα έξι εμβληματικά γλυκά του Arnaud Larher σε συνεργασία με τον Jean Marie Hoffmann και τον Στέλιο Παρλιάρο
Αυθεντική γεύση, υψηλή θρεπτική αξία και αμέτρητοι τρόποι να το απολαύσεις
Από δημιουργικά εστιατόρια μέχρι street food στέκια οι γειτονιές των Βορείων Προαστίων έχουν τα πάντα
Σύγχρονες προτάσεις κερασμάτων με βάση το λουκούμι
Εδώ μπορείς να απολαύσεις καφέ, ροφήματα, μπίρα ή κρασί, με σπιτικά σνακ διαβάζοντας παράλληλα κάποιο βιβλίο
Εδώ οι γεύσεις εναλλάσσονται ανάλογα με τα φρέσκα φρούτα της κάθε εποχής και κάθε μέρα θα βρείτε και κάτι διαφορετικό – αλλά πάντα συναρπαστικό
Θα τις βρεις σε πολλά σημεία της πόλης και είναι πάντα υπέροχες
Εδώ θα βρείτε δεκάδες γεύσεις παγωτού και γρανίτες από φρούτα, δημιουργικές κρέπες και βαφλάκια, όπως κι ακαταμάχητα γλυκά
Η Νάνσυ Παπαλοπούλου μετατρέπει τη σπιτική φροντίδα σε μια καθημερινή, προσεγμένη εμπειρία γεύσης
Εδώ θα ζήσεις το απόλυτο street food experience
Oύτε ένα, ούτε δύο αλλά επτά micro bakeries ανταγωνίζονται για το ποιο μιλά καλύτερα την γλώσσα του καλού cinnamon roll και της babka.
Δεν είναι εναλλακτικά εστιατόρια. Είναι υπόγεια καφενεία και κουτούκια που ξέρουν τι σημαίνει καλοπέραση.
Κι αν δεν φύγεις εκδρομή έχει και η πόλη τις δικές της προτάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.