- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
7 νέα hot spots που άνοιξαν στην εκπνοή του χρόνου
Στις γιορτινές σου εξόδους τσέκαρε τα καινούργια ρεστό που μόλις άνοιξαν και στολίζουν την πόλη
Kalon, La Cigale, Δον Μόσκιο, Forte, Zinfandel, Rakkan Izakaya, Mexico Mi Amor: 7 νέα εστιατόρια που μόλις άνοιξαν στην Αθήνα
Kalon
Νέα πνοή θέλει να δώσει ο όμιλος του Γιάννη Μωράκη στον χώρο που για χρόνια θριάμβευε το Central, (για κάποιο διάστημα είχε μεταφερθεί εκεί και το Rock n Roll), πάνω στην πλατεία Κολωνακίου (Φιλικής Εταιρείας 14). Ο χώρος είναι όμορφος, μοντέρνος και στα χρώματα της ελληνικής γης (πολλές ελιές), η κουζίνα είναι ελληνική παραδοσιακή σε σύγχρονες εκδοχές από τον σεφ Βαγγέλη Λεούση, και κινείται με πιάτα όπως γιουβέτσι γαρίδας, σπανακόρυζο όπως ριζότο με λαυράκι ενώ δεν λείπουν και οι comfort τάσεις, ανοιχτό από το μεσημέρι για στάσεις από δουλειές και shopping.
La Cigale
Ο Τζίτζικας (στα γαλλικά cigale) είναι το όμορφο wine bar-μεζεδοπωλείο που μόλις άνοιξαν 2 Γάλλοι, με νόστιμα πιάτα που παίρνουν έμπνευση από την Προβηγγία. Μαζί και καλά κρασιά, ελληνικά και γαλλικά και ωραίες μουσικές. Τιμοθέου 1-3, Παγκράτι, 2107512054
Δον Μόσκιο
Μπορεί να έγινε διάσημος στα αθηναϊκά πράγματα για την ψαροφαγική του κατεύθυνση όμως το τελευταίο απόκτημα του ομίλου Καστελόριζο στην Κηφισιά (Ιλισίων 13, 2106203300), βάζει στο επίκεντρο την μοντέρνα κρεατοφαγία. Χώρος με ωραία σύγχρονη διακόσμηση και μεγάλη μπάρα για ωραία ποτά.
Forte
Πολύ λίγο καιρό που σήκωσε αυλαία όλοι όμως έχουν να λένε για τη χαλαρή του ατμόσφαιρα, τις μουσικές που σε ξεσηκώνουν για ξεφάντωμα α λα ελληνικά, την ελληνική με ανατολίτικες πινελιές κουζίνα του Δήμου Μπαλόπουλου. Από το μεσημέρι, Χάρητος 43, 2107227771
Zinfandel
Υπέροχο, πολυτελές ντεκόρ με art deco στοιχεία και μια κάβα που περιλαμβάνει εξαιρετικές ετικέτες κρασιών του διεθνούς και του ελληνικού αμπελώνα συμβατικής, φυσικής και ήπιας οινοποίησης. Θα συνδυάσεις με πλατό τυριών και αλλαντικών και κρύες κοπές κρεατικών. Ομήρου 18Α , Χαλάνδρι, 2106836924
Rakkan Izakaya
Εντυπωσιακή «dark» διακόσμηση, μια μπάρα με ενυδρείο και στα πιάτα ιαπωνική κουζίνα που συνδυάζεται με signature cocktails και γιαπωνέζικα spirits στο καινούργιο όμορφο ρεστό που άνοιξε πίσω από το Χίλτον, Βεντήρη 7, 2114189115
Mexico Mi Amor
Ανοιχτό από το πρωί με μεξικάνικο καφέ, στη συνέχεια tacos, chimichanga και άλλα ωραία της latin κουζίνας από τον εξαιρετικό Θάνο Στασινό. Το βράδυ απογειώνει την κατάσταση με υπέροχες μουσικές, τέλεια κοκτέιλ και Margarita…λίτρου αν είσαι μεγάλη παρέα! Τσακάλωφ 10, Κολωνάκι, 6987454777
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.