Θεματα

Το Coronita Van γυρνάει την Αθήνα γεμάτο tacos και φοβερές μπίρες

Βρες το σε ένα από τα 4 hot bars της πόλης και ζήσε καυτές μεξικάνικες νύχτες

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
coronita_bootleg_7-7-21_075.jpg

Βρες το Coronita Van στα 4 σημεία της Αττικής και απόλαυσε δροσερές Coronitas, μεξικάνικα tacos και τις τρομερές Margaritas του Barro Negro

Μεσοβδόμαδα, μια από εκείνες τις καυτές Τετάρτες του Ιουλίου που, αν σε πετύχουν στην Αθήνα, το μόνο που θες είναι ένα δροσερό μέρος και παγωμένες μπίρες. Αυτό σχεδιάζω απόψε να κάνω κι εγώ. Έχουμε δώσει ραντεβού με όλη την παρέα σε ένα από τα αγαπημένα μας στέκια, στο Bootleg του Χολαργού. Στη διαδρομή από τη δουλειά ως εκεί, σκέφτομαι ότι έχω καιρό να τους δω, αλλά τουλάχιστον τώρα που είμαστε όλοι εμβολιασμένοι κι ασφαλείς θα μπορούμε να αγκαλιαστούμε, να γελάσουμε δυνατά και να ονειρευτούμε ταξίδια. Αυτά σκέφτομαι, αλλά δεν φαντάζομαι ότι η βραδιά θα εξελιχθεί από μόνη της σε ένα ταξίδι, και μάλιστα εξωτικό…

coronita_bootleg_7-7-21_002.jpg

Φτάνω στο Bootleg λίγο μετά τις 20.00 και το πρώτο πράγμα που βλέπω είναι ένα κατακίτρινο Van παρκαρισμένο ακριβώς μπροστά στην είσοδο. Πάνω του ξεχωρίζει η επιγραφή “Enjoy a Little Mexico”. Οι φίλοι είναι ήδη εδώ, κάθονται σε ένα τραπέζι και ανάμεσα τους έχουν ένα bucket γεμάτο πάγο και μπίρες… πολλές μπίρες! Ο Δ. πιάνει μία και μου τη δίνει γελώντας. «Καλώς ήρθες στο Μεξικό!». Πιάνω στα χέρια την μπίρα κι αμέσως προσέχω την ετικέτα της: “Coronita”.  Χαμογελάω ασυναίσθητα: η κατάληξη -ita στα Ισπανικά δηλώνει το υποκοριστικό, η μπίρα που κρατώ είναι η γνωστή κι αγαπημένη σε όλους Corona, αλλά σε μικρότερο μέγεθος, εξού και… Coronita!

coronita_bootleg_7-7-21_096.jpg

Δύο Coronitas και τρία tacos μετά, τα έχω μάθει όλα… Η Coronita σε συνεργασία με το Barro Negro, την αγαπημένη tequileria της Κλαυθμώνος, έχουν μόλις ξεκινήσει ένα roadshow που είχε ως αφετηρία το Bootleg στις 7 Ιουλίου και μέχρι τις 10 του μήνα θα έχει κάνει 4 στάσεις στα πιο hot bar της Αττικής. Την Πέμπτη 8 Ιουλίου έκανε το πέρασμά του από το Imbue στα Καλύβια Θορικού, σήμερα, όμως, Παρασκευή 9 Ιουλίου το Coronita Van θα το βρεις στο Brokies στην Κάντζα, ενώ το Σάββατο 10 Ιουλίου κατεβαίνει στο Moby για να φέρει το Μεξικό στην καρδιά του Πειραιά.

coronita_bootleg_7-7-21_016.jpg
coronita_bootleg_7-7-21_027.jpg

Η… λιλιπούτεια έκδοση της Coronita είναι μόλις 210ml, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να πιεις δύο (ή και πέντε) χωρίς τύψεις (κι εδώ που τα λέμε, χωρίς καλά-καλά να το καταλάβεις –τόσο δροσερές κι ευχάριστες μπίρες που είναι). Το φανταστικό είναι ότι με €16 στο τραπέζι σου θα φτάσει ένα πελώριο bucket με 6 Coronitas, συνοδευόμενο από 3 υπερ-νόστιμα tacos, που βγαίνουν κατευθείαν από το Van! Αν η παρέα σου είναι μεγαλύτερη προτείνω το μεγαλύτερο bucket (€26) με 10 Coronitas και 5 tacos. Τελευταία Mexican πινελιά οι original Margaritas με την υπογραφή του Barro Negro, τις οποίες μπορείς να συνοδέψεις με τραγανά Nachos.

coronita_bootleg_7-7-21_026.jpg
coronita_bootleg_7-7-21_012.jpg

Εμείς αρχίσαμε με μπίρες και όταν πια φτάσαμε στις Margaritas (δοκίμασε οπωσδήποτε τη Smoky Coronita!), ο Χολαργός είχε μεταμορφωθεί σε Βερακρούς κι εμείς χορεύαμε στον ρυθμό του “Represent Cuba”. Μετά από έναν τόσο δύσκολο χειμώνα, αυτή η βραδιά ήταν κάτι που είχαμε ανάγκη κι είμαι σίγουρη ότι όλοι θα τη θυμόμαστε για καιρό… Οπότε, αν θέλετε κι εσείς να ζήσετε μια Authentic Mexican Urban Experience, απλά… ακολουθήστε το κίτρινο Van!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ