- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
«Taste the Ocean»: Ο chef Γιώργος Τσούλης εκπροσωπεί την Ελλάδα
Κορυφαίοι chef από εννέα χώρες της Ε.Ε. θα μοιραστούν μαζί μας διάφορες συνταγές με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά.
Taste the Ocean: Εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ψάρι με 9 κορυφαίους chef. Ο Γιώργος Τσούλης και ο Β. Σινκέβιτσους σε διαδικτυακό διάλογο με πολίτες
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε τη νέα εκστρατεία «Taste the Ocean» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, σπουδαίοι σεφ μάς παροτρύνουν να στραφούμε στην κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών που αλιεύονται ή παράγονται με βιώσιμο τρόπο, καθώς έχουν πολύ χαμηλότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο και αποτύπωμα άνθρακα από ό,τι οι περισσότερες πρωτεΐνες που προέρχονται από ζώα της στεριάς. Η εκστρατεία έρχεται σε μια εποχή που οι αλιείς και οι υδατοκαλλιεργητές είναι αντιμέτωποι με τις οικονομικές επιπτώσεις των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας της COVID-19, όπως απαγορευτικά κυκλοφορίας και κλείσιμο εστιατορίων και υπηρεσιών εστίασης, που αποτελούν τα κύρια σημεία πώλησης των προϊόντων τους. Με την εκστρατεία αυτή, η Επιτροπή επιδιώκει επίσης να ευαισθητοποιήσει τους καταναλωτές σχετικά με τη σημασία της κατανάλωσης τοπικών, εποχικών και βιώσιμων προϊόντων.
Έτσι, μέσα στο επόμενο τρίμηνο, κορυφαίοι μάγειροι από εννέα χώρες της Ε.Ε. (Βέλγιο, Δανία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Ελλάδα (με Chef τον Γιώργο Τσούλη) θα μοιραστούν με το κοινό διάφορες συνταγές με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά. Στο τέλος του έτους θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, η Επιτροπή θα παρουσιάσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο σύνθετος αυτός τομέας.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας Βιργκίνιους Σινκέβιτσους δήλωσε σχετικά: «Οι καταναλωτές πρέπει να ευαισθητοποιηθούν για να αποκτήσουν πιο βιώσιμες συνήθειες. Σε στενή συνεργασία με κάποιους από τους διασημότερους σεφ της Ευρώπης, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους καταναλωτές για τη σημασία που έχουν για την υγεία των θαλασσών και τη στήριξη της βιώσιμης ανάκαμψης υδατοκαλλιεργητών της ΕΕ οι ατομικές επιλογές μας όσον αφορά τα προϊόντα της θάλασσας».
Ο Βιργκίνιους Σινκέβιτσους θα πραγματοποιήσει διαδικτυακό διάλογο με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, το περιβάλλον και οι θάλασσές μας» με τους Έλληνες πολίτες την Τρίτη 16/02/2021 στις 15:00 (ώρα Ελλάδος). Είναι ο πρώτος διάλογος του Επιτρόπου με πολίτες στην Ελλάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του και αποτελεί μέρος μίας σειράς δημόσιων συζητήσεων στα κράτη μέλη, στις οποίες ο ίδιος συμμετέχει προκειμένου να συζητήσει με τους πολίτες ζητήματα που αφορούν το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία. Τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν είναι η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, η Κυκλική Οικονομία, η ρύπανση της Θάλασσας και η Αλιεία.
Συνομιλητές στον διάλογο με τον Β. Σινκέβιτσους θα είναι 13 συμμετέχοντες σε ζωντανή σύνδεση με τον Επίτροπο, μεταξύ των οποίων και ο Chef Γιώργος Τσούλης, αλλά και όσοι πολίτες παρακολουθούν εκείνη τη στιγμή μέσα από τα social media της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ελλάδος (Facebook, Twitter και Youtube) και θέλουν να θέσουν το ερώτημά τους στον ίδιο, μέσω των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης της Αντιπροσωπείας, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τις τοποθετήσεις του Επιτρόπου. Η εκδήλωση θα γίνει στα ελληνικά, ο Επίτροπος θα απαντάει ζωντανά στα αγγλικά ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη ελληνική μετάφραση των απαντήσεών του.
Η συνταγή που δημιούργησε ο Chef Γιώργος Τσούλης για την καμπάνια «Taste the Ocean»
Καπνιστοί γαύροι με μους αυγών ψαριού
Μερίδες: για 2 άτομα
Προετοιμασία: 45 λεπτά προετοιμασία, 60 λεπτά συνολικά
Βαθμός δυσκολίας: δύσκολη
Βιωσιμότητα: Οι ελληνικοί γαύροι είναι ένα από τα λίγα αποθέματα που βρίσκονται σε καλά επίπεδα στη Μεσόγειο. Τα αποθέματα είναι επίσης σε ικανοποιητικά επίπεδα στον Ατλαντικό. Ένα ποσοστό των αλιευμάτων γαύρου φέρει την πιστοποίηση του Marine Stewardship Council (Συμβούλιο Ναυτιλιακής Επιμελητείας). Ελάχιστο μέγεθος αναφοράς διατήρησης = 9cm
Εποχικότητα: Αγοράστε τα ψάρια την άνοιξη και το καλοκαίρι
Λίγα λόγια για τον σεφ Γιώργο Τσούλη
Ο Γιώργος Τσούλης ήταν υπεύθυνος για τη λειτουργία της κουζίνας από τη θέση του executive σεφ σε πολλά βραβευμένα ελληνικά εστιατόρια και σε εστιατόρια με αστέρια Michelin.
Παρουσιάζει επίσης τις γαστρονομικές του δεξιότητες μπροστά στην κάμερα για το ευρύτερο κοινό σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές της Ελλάδας (Mega, Alpha, Open TV) και της Κύπρου (Sigma TV).
Η μοναδική ιδιοσυγκρασία και οι χαρισματικές δεξιότητες επικοινωνίας του σεφ έχουν μαγέψει τους followers του σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Ο αριθμός των followers αυξάνεται συνεχώς και σταθερά όπως και η αφοσίωση στο πρόσωπό του.
Ο σεφ έχει δημιουργήσει ένα ολοκαίνουργιο στούντιο μαγειρικής στα Μελίσσια, στην Αθήνα. Οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται για το γύρισμα των εκπομπών του στο YouTube, για φωτογραφήσεις, ως εργαστήρια, για γευσιγνωσίες και άλλα. Επί του παρόντος, ο Έλληνας σεφ Γιώργος Τσούλης προετοιμάζει τη νέα του μαγειρική εκπομπή για ένα κορυφαίο τηλεοπτικό κανάλι στην Ελλάδα.
Στην ATHENS VOICE έχει ξεκινήσει σειρά podcast με τίτλο #TsoulomageiremataONair
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.