Χριστουγεννιάτικα μπισκότα για να κάνεις δώρο
Φωτογραφία: Marc Markstein/ Unsplash
Θεματα

25 συνταγές για να χαρίσεις στους φίλους σου αυτά τα Χριστούγεννα

Τι καλύτερο από ένα δώρο που τρώγεται;

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Προχθές στο σπίτι μου έφτασε ένα μικρό πακέτο. Ήταν από την αγαπημένη μου θεία. Το κοίταξα απορημένη, το άνοιξα βιαστικά και βρήκα μια ντουζίνα μπισκότα τυλιγμένα σε χριστουγεννιάτικο χαρτί. Χάρηκα και ταυτόχρονα συγκινήθηκα τόσο πολύ που παραλίγο να βάλω τα κλάματα. Όχι μόνο γιατί η θεία μου φτιάχνει τα καλύτερα μπισκότα του κόσμου, αλλά και γιατί είχε βρει τον καλύτερο τρόπο να μου δείξει ότι με σκέφτεται.

Αυτές τις περίεργες γιορτές που δεν έχουμε ούτε διάθεση, ούτε χρήματα για ψώνια, γιατί να μην ανταλλάξουμε με τους αγαπημένους μας κάτι νόστιμο; Κάτι που θα έχουμε φτιάξει εμείς σκεπτόμενοι εκείνους; Νομίζω ότι περισσότερο από οποιοδήποτε δώρο, αυτό που έχουμε όλοι ανάγκη είναι να νιώσουμε πάλι κοντά ο ένας στον άλλον. Και αυτή ακριβώς είναι η συμβολική σημασία των παρακάτω δώρων. Μπισκότα, κέικ, muffins, μικρές λιχουδιές που φτιάχτηκαν με αγάπη, τυλίχτηκαν με φροντίδα και έγιναν το πιο τρυφερό δώρο.

Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε 25 συνταγές που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και να χαρίσεις στους ανθρώπους που αγαπάς. Από μελομακάρονα και κουραμπιέδες, μέχρι μπισκότα, κέικ, σοκολατένια brownies και αλμυρά muffins! Διάλεξε τη συνταγή που ταιριάζει καλύτερα στον άνθρωπο που σκέφτεσαι, κι έπειτα άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη: βάλε τα μπισκότα σε χαριτωμένα βαζάκια, τύλιξε το κέικ σε μια δική σου εορταστική συσκευασία, δέσε μια χριστουγεννιάτικη κορδέλα γύρω από τα brownies. Ολοκλήρωσε το δώρο σου με μια ευχή και είσαι πανέτοιμος να χαρίσεις χαμόγελα. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Δειτε περισσοτερα