- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μερικές φορές θέλεις ένα μπισκότο. Ένα μπισκότο που να είναι υγιεινό, νόστιμο και τόσο απλό στην παρασκευή του, ώστε να μην κάνει την κουζίνα σου να μοιάζει λες και πέρασε τυφώνας από πάνω της. Υπάρχει αυτό το μπισκότο; Όχι απλά υπάρχει, αλλά είναι και πεντανόστιμο! Ξέχνα τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο! Η παρακάτω συνταγή περιέχει μόνο 5 υλικά και είναι όλα τους υγιεινά! Το ακόμη καλύτερο; Χρειάζεσαι μάξιμουμ 25-30 λεπτά για να τη φτιάξεις!
Υγιεινές «βόμβες» μπισκότων με 5 υλικά!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ τους χουρμάδες, τη μπανάνα και το βούτυρο αμυγδάλου (ή το φιστικοβούτυρο) μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου και τη βρώμη και χτυπάμε μέχρι να σχηματισθεί μια ζύμη.
- Ρίχνουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, και αν είναι πολύ κολλώδης για να την πλάσουμε, προσθέτουμε επιπλέον λίγο από το αλεύρι αμυγδάλου ή τη βρώμη.
- Σε αυτό το σημείο, αν θέλουμε προσθέτουμε προαιρετικά κάποια από τα επιπλέον υλικά (π.χ. ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα). Έπειτα βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 10’ και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, τα οποία τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε προηγουμένως καλύψει με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 15-18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Απομακρύνουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρουμε.