- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πόση Nutella αντέχεις; Αν η απάντηση είναι «τι χαζή ερώτηση είναι αυτή», τότε προχώρα και ακολούθα κατά γράμμα αυτή τη συνταγή. Πρόκειται για brownies που ξεχειλίζουν από λιωμένη Nutella και σε αφήνουν με αυτό το ευχάριστο συναίσθημα ότι έχεις καταναλώσει πολύ περισσότερη σοκολάτα από ότι θα έπρεπε. Προσοχή: Μην τα φτιάξεις αν δεν έχεις γάλα. Σοβαρά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μικρό ταψάκι απλώνουμε μια λαδόκολλα.
- Με τη βοήθεια δύο κουταλιών χωρίζουμε το 1 φλιτζάνι Nutella σε 12 μικρά «μπαλάκια». Υπολογίζουμε για το καθένα περίπου 2-3 κ. γλ., αλλά δεν χρειάζεται να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος. Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα μικρό ταψί, μεγέθους περίπου 30Χ20 εκ.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει, το χύνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και αμέσως ρίχνουμε τη μαύρη ζάχαρη και το τυρί κρέμα. Χτυπάμε με το μίξερ για περίπου 2 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε τη βανίλια και τα αυγά και χτυπάμε ξανά.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την μπέικινγκ σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και έπειτα αδειάζουμε το περιεχόμενο στο μείγμα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε στο μείγμα το ¼ του φλιτζανιού Nutella και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Έπειτα απλώνουμε το μείγμα στο ταψί με τη λαδόκολλα.
- Βγάζουμε τις μπαλίτσες με τη Nutella από την κατάψυξη.
- Με τα δάχτυλά μας σπρώχνουμε κάθε μπαλίτσα βαθιά μέσα στη ζύμη, σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού καλύπτουμε τελείως τις μπαλίτσες με τη ζύμη.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το πάνω μέρος.
- Απομακρύνουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα brownies να κρυώσουν τελείως, πριν τα κόψουμε σε 12 κομμάτια.