ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αλμυρά muffins με γλυκοπατάτα και παρμεζάνα

Τραγανά στο εξωτερικό, αφράτα στο εσωτερικό, αυτά τα muffins σίγουρα αξίζουν μια θέση μέσα στη μέρα σου.

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
muffins-anoigma.jpg
Υλικά για 12 muffins
  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ. σ. μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 κ. γλ. θυμάρι, αποξηραμένο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη γλυκοπατάτα (χωρίς τη φλούδα)
  • 1 ¼ φλιτζάνι γάλα
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • αλάτι
  • Easy
  • 30
  • All
  • Ορεκτικά - Μεζέδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και προθερμαίνουμε στους 190°C.
  2. Λαδώνουμε ένα ταψί για muffins (κατά προτίμηση με 12 θέσεις). Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τα ¾ της παρμεζάνας, το μπέικινγκ πάουντερ, το θυμάρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  4. Προσθέτουμε την τριμμένη γλυκοπατάτα και ανακατεύουμε ξανά, να πάει παντού.
  5. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, το λάδι και το αυγό και ανακατεύουμε καλά.
  6. Έπειτα ρίχνουμε το περιεχόμενο στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε, να ενσωματωθεί μέσα στη ζύμη.
  7. Χωρίζουμε τη ζύμη ομοιόμορφα στις θέσεις για muffin του ταψιού.
  8. Πασπαλίζουμε κάθε muffin με 1 κ. γλ. από την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  9. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν τα muffins, περίπου για 20 λεπτά.
  10. Απομακρύνουμε από τον φούρνο, αφήνουμε τα muffins να κρυώσουν για 5 λεπτά και σερβίρουμε. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ