Στην πρώτη μπουκιά αυτού του μπισκότου το στόμα σου πλημμυρίζει βούτυρο. Στη δεύτερη μπουκιά νιώθεις την ακατανίκητη ανάγκη να βουτήξεις το μπισκότο σου στο γάλα ή στον καυτό καφέ σου. Στην τρίτη, πια, μπουκιά είσαι σίγουρος: αυτά είναι πλέον τα μπισκότα που θες να τρως κάθε μέρα. Δεν είναι πολύ γλυκά, ούτε «βαριά». Η μεγάλη τους δύναμη βρίσκεται σε αυτό το βουτυρένιο άρωμα και στην πλούσια γεύση, ενώ αν τα συνοδέψεις με γάλα ή καφέ δημιουργούν ένα ακαταμάχητο συνδυασμό. Για να τα φτιάξεις, χρειάζεσαι μόλις 5 υλικά που ήδη έχεις στα ντουλάπια της κουζίνας σου. Τι λες λοιπόν; Τα ψήνουμε;
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή κρέμας.
- Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι. Έπειτα το προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα που έχουμε φτιάξει από βούτυρο και ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μείγμα.
- Προσθέτουμε στη ζύμη τις σταγόνες σοκολάτες και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια λαδόκολλα και την απλώνουμε με τον πλάστη μέχρι να αποκτήσει πάχος περίπου 1εκ.
- Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 45 λεπτά.
- Στο εντωμεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε 3-4 λεπτά να ξεπαγώσει για να μη μας σπάσει ενώ κόβουμε τα μπισκότα.
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε ορθογώνια κομμάτια. Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα κουπάτ.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 12-14 λεπτά ή μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν ελαφρώς στις άκρες.
- Απομακρύνουμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 2-3 λεπτά πριν τα μετακινήσουμε.
- Σερβίρουμε με καφέ ή γάλα!