- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μαλακό, χρυσαφένιο μπισκότο με κομματάκια σοκολάτας. Ναι, αλλά όχι μόνο… Όταν στο παιχνίδι μπαίνει η αλμυρή καραμέλα βουτύρου, ξέρεις ότι αυτή είναι μια συνταγή που πρέπει να φτιάξεις. Εύκολη, γρήγορη, με απλά υλικά, χρειάζεται μόλις 30 λεπτά για να γλυκάνει τα απογεύματά σου. Επίσης, αν έχεις όρεξη για σκανταλιές, απλά συνόδεψέ τες με παγωτό…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο ένα ταψάκι μεγέθους 20Χ20εκ.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως τα δύο υλικά.
- Προσθέτουμε το αυγό, τον κρόκο αυγού, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά τη ζύμη και τέλος ρίχνουμε προσεκτικά τις σταγόνες σοκολάτας.
- Σε ένα πυρίμαχο μπολ τοποθετούμε τις καραμέλες μαζί με την κρέμα γάλακτος. Θερμαίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, για 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά, μέχρι οι καραμέλες να λιώσουν τελείως.
- Ρίχνουμε τη μισή ζύμη στο ταψί με το αλουμινόχαρτο. Από πάνω ρίχνουμε την καραμέλα (προαιρετικά πασπαλίζουμε την καραμέλα με θαλασσινό αλάτι).
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ρίχνουμε πάνω από την καραμέλα την υπόλοιπη ζύμη, προσπαθώντας να καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος της καραμελένιας επιφάνειας.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά πριν τα κόψουμε.
- Κόβουμε σε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε ιδανικά με παγωτό βανίλια…