- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Έαν δεν έχετε μαγειρέψει ποτέ ως σήμερα φαγητό στη γάστρα εννοείται πως δε ξέρετε τι χάνετε, κι αν έχετε μαγειρέψει μόνο κρέας, θα ξετρελαθείτε με τις γεμιστές πιπεριές. Ευκαιρία να μαγειρέψετε ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά εντυπωσιάζοντας οικογένεια και φίλους.
Τι θα χρειαστούμε:
4 πιπεριές
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
Μισό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. σάλτσα enchilada
1 1/4 φλιτζ. τριμμένο τυρί
3/4 φλιτζ. βρασμένο ρύζι (καρολίνα)
αλατοπίπερο
sour cream και φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
Πως το φτιάχνουμε:
Ψιλοκόβουμε το μισό κρεμμύδι, το ρίχνουμε στη σάλτσα enchilada και το ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 5 λεπτά για να μαλακώσει τα κρεμμύδι.
Κόβουμε τις κορυφές των τεσσάρων πιπεριών. Αφαιρούμε τους βλαστούς και τους σπόρους και ψιλοκόβουμε τις κορυφές των πιπεριών.
Ρίχνουμε 1/3 του φλιτζανιού νερό στη γάστρα και τοποθετούμε μέσα τις πιπεριές.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το μείγμα κρεμμυδιού-enchilada, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί, το μαγειρεμένο ρύζι , 1 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/2 κ.γ. πιπέρι. Εάν επιθυμούμε μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα μπαχαρικά της επιλογής μας.
Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα κιμά και προσθέτουμε από πάνω κι άλλο τυρί.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 6 ώρες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.