- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ο Μιχάλης Μωραίτης ανήκει στη νέα γενιά Ελλήνων μαγείρων, υπήρξε μαθητής του μεγάλου «δάσκαλου» Χριστόφορου Πέσκια και έχει δουλέψει σε αρκετά γνωστά εστιατόρια όπως το Πbox και η Scala Vinoteca, ενώ θήτευσε και στο Sani Resort της Χαλκιδικής. Του αρέσει η ελληνική κουζίνα την οποία απογειώνει με πιάτα που πατούν στην παράδοση αλλά έχουν πάνω τους τη δική του φρέσκια και σύγχρονη ματιά. Αυτή την σεζόν τον «τρώμε» στο The Grocery (Σκουφά 46 & Ομήρου, Κολωνάκι), εστιατόριο που άνοιξε φέτος και αμέσως απέκτησε φανατικό κοινό χάρη στα εξαιρετικά του πιάτα νέας ελληνικής κουζίνας που δίνουν έμφαση στις πρώτες ύλες, τα προϊόντα Ελλήνων παραγωγών και την εποχικότητα.
Υλικά για 2 άτομα
8 μεγάλες γαρίδες
200gr κουσκουσάκι
1 κ. κ. κουρκουμά
Ζωμό λαχανικών
Λίγο μάραθο ψιλοκομμένο
Ξύσμα λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
50 gr βούτυρο μαλακό ανάλατο
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κουσκουσάκι και σιγά σιγά τον ζωμό λαχανικών ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει-περίπου 13-15 λεπτά. Ρίχνουμε και τον κουρκουμά. Όταν χυλώσει αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού, το βούτυρο και ανακατεύουμε. Παίρνουμε τις γαρίδες, ξεφλουδίζουμε το κέλυφος κρατώντας το κεφάλι και την ουρά και τις αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τις σοτάρουμε για ελάχιστο χρόνο. Μοιράζουμε το κουσκουσότο σε δύο πιάτα, τοποθετούμε τις γαρίδες από πάνω και σερβίρουμε αμέσως.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.