- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Betty’s Bakery: Βρήκαμε το απόλυτο ψωμί των Χριστουγέννων
Το τρως για πρωινό, το σερβίρεις μαζί με τυρί και κρασί, το κάνεις δώρο σε όσους αγαπάς
Το Χ-Mas Bread από το Betty’s Bakery είναι το ψωμί που ψάχνεις για τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια
Για τους περισσότερους, τα Χριστούγεννα έρχονται τη στιγμή που τα φρεσκοψημένα μελομακάρονα περιχύνονται με σιρόπι και κάνουν όλο το σπίτι να μοσχοβολάει γαρύφαλλο και κανέλα. Αυτό τουλάχιστον ίσχυε μέχρι πέρυσι, μια που φέτος η μυρωδιά των Χριστουγέννων ταυτίζεται με το ψωμί που δημιούργησε αποκλειστικά για αυτές τις νόστιμες γιορτές το Betty’s Bakery.
Η αλήθεια είναι πως το Betty’s Bakery μας έχει συνηθίσει σε καθόλου… συνηθισμένα ψωμιά. Το εργαστήριο που δημιούργησε η Ελισάβετ Κουλούρη στην προσπάθειά της να ξαναβρεί εκείνο το «αληθινό ψωμί» που θυμόταν από τις γεύσεις των παιδικών της χρόνων, ξεφουρνίζει καθημερινά μόνο προζυμένια ψωμιά. Μεταξύ άλλων εδώ θα βρεις μονόκοκκο και δίκοκκο ψωμί χωρίς αλάτι, πολύσπορο με κουρκουμά και καπνιστό μπούκοβο, με χαρουπάλευρο και καρύδι, παραδοσιακό ηπειρώτικο χωριάτικο, 100% ολικής άλεσης, αλλά και 100% ελληνικής σίκαλης με κύμινο, λευκό με λεβάντα και μέλι. Η τελευταία της δημιουργία, όμως, είναι που δίνει μια άλλη γεύση σε αυτά τα Χριστούγεννα.
Το λεγόμενο… X-Mas Bread είναι ένα προζυμένιο, ολόφρεσκο και φρουτένιο γλυκό ψωμί. Δεν περιέχει ζάχαρη, πρόσθετα ή συντηρητικά, ενώ στα συστατικά του βρίσκουμε τη θαλπωρή των Χριστουγέννων. Βερίκοκα, χουρμάδες, σύκα, σταφίδες, γαρύφαλλο, κανέλα και αλεύρι βιολογικής Σίκαλης παντρεύονται με το φυσικό προζύμι και δημιουργούν ένα ψωμί-σωστό βασιλιά σε κάθε χριστουγεννιάτικο γεύμα.
Μπορείτε να το απολαύσετε μαζί με τυρί και κρασί (ακαταμάχητος συνδυασμός), να το δοκιμάσετε μαζί με βούτυρο σε ένα τέλειο χριστουγεννιάτικο πρωινό ή απλά να το σερβίρετε ως συνοδευτικό στα γιορτινά τραπέζια. Μπορείτε, όμως και να το προσφέρετε ως δώρο, καθώς μπαίνει σε βαμβακερή τσάντα με εορταστική συσκευασία και η ομάδα του Betty’s Bakery αναλαμβάνει να το στείλει σε όποιον φίλο επιθυμείτε. Όλο αυτό στην τιμή των €10. Πού θα το βρείτε; Δείτε αναλυτικά τα σημεία πώλησης πατώντας εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.