Σε δημοπρασία προσωπικά είδη του Άντονι Μπουρντέν
Τα έσοδα θα διατεθούν στο Culinary Institute of America και την οικογένεια του σεφ


Περισσότερα από 200 προσωπικά είδη του σεφ Άντονι Μπουρντέν θα βγουν σε δημοπρασία από τον οίκο Lark Mason
Τον Ιούνιο του 2018 όλος ο πλανήτης είχε συγκλονιστεί από την αυτοκτονία του διάσημου σεφ, συγγραφέα και παρουσιαστή Άντονι Μπουρντέν. Οι ταξιδιωτικές εκπομπές «Anthony Bourdain: No Reservations» και «Anthony Bourdain: Parts Unknown» για το CNN, μοναδικές στο είδος τους, έριχναν μία ξεχωριστή ματιά πάνω στις διαφορετικές κουλτούρες και τους ανθρώπους που συναντούσε ο παρουσιαστής ανά τον κόσμο, με το φαγητό σαν μία καλή αφορμή. Πολλοί προσπάθησαν να τον αντιγράψουν, λίγοι τα κατάφεραν.
Το φετινό καλοκαίρι, ένα χρόνο μετά το χαμό του Άντονι Μπουρντέν,οι γνωστοί σεφ Έρικ Ρίπερτ και Χοσέ Αντρές, σε συνεργασία με το Culinary Institute of America («Ινστιτούτο Γαστρονομίας της Αμερικής», αν το μεταφράσουμε ελεύθερα), αποφασίζουν για τη δημιουργία υποτροφιών εις μνήμη του φίλου τους. Ο Άντονι Μπουρντέν αποφοίτησε από το συγκεκριμένο κολλέγιο το 1978.
Με έδρα τη Νέα Υόρκη και διάφορα campuses σε Καλιφόρνια, Τέξας και Σιγκαπούρη, το Culinary Institute of America (CIA) θεωρείται ένα από τα καλύτερα κολλέγια για επίδοξους σεφ, ζαχαροπλάστες και μάγειρες.
Με αυτή την Άντονι Μπουρντέν υποτροφία (Anthony Bourdain Legacy Scholarship), κάποιοι τυχεροί θα είναι σε θέση να φοιτήσουν στο φημισμένο αμερικάνικο ίδρυμα, με τις αιτήσεις ενδιαφέροντος να έχουν ανοίξει.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Περισσότερα από 200 προσωπικά είδη του σεφ θα βγουν σε δημοπρασία μέσα από τον οίκο Lark Mason, με τα έσοδα να πηγαίνουν για τη δημιουργία-κάλυψη των υποτροφιών αλλά και στην ίδια την οικογένεια του Μπουρντέν.

Σημαντικά αντικείμενα μέσα από τη ζωή του Μπουρντέν θα βγουν προς δημοπρασία, όπως διάφορα έργα τέχνης, βιβλία και δίσκοι, το προσωπικό του Peter Lovig Nielsen γραφείο, καθώς και ένα μοναδικό μαχαίρι σεφ, φτιαγμένο από ατσάλι και … μετεωρίτη από τον master σιδηρουργό Μπομπ Κράμερ.
Η δημοπρασία θα διαρκέσει από τις 8 ως τις 30 Οκτωβρίου, με online preview
(www.larkmason.com/auctions) να ξεκινάει από τις 2 Οκτωβρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η 25η Μαρτίου μυρίζει επανάσταση, χαρμόσυνα νέα από τον ουρανό και μπακαλιάρο σκορδαλιά!
Ωδή στο πιο ζαχαροπλαστένιο ζαχαροπλαστείο της συνοικίας
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
Συναντήσαμε τον σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας και τον γνωστό Chef Pâtissier, λίγο πριν την εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας Merci Chef!
Ο σωστός τρόπος να γεμίσεις μπαταρίες για την εβδομάδα που ακολουθεί
Κρουασάν, προφιτερόλ και γαλλικές σπεσιαλιτέ
Καθετί στα ράφια και στις προθήκες του εξαιρετικού αυτού delicatessen μοιάζει πολύτιμο – και είναι
Ολόφρεσκο και λαχταριστό, φτιάχνεται μπροστά στα μάτια μας
Δύσκολα μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε τόσες λιχουδιές
Aυθεντικά γαλλικά κρουασάν, ονειρεμένα γλυκά και χειροποίητο gelato
Εδώ που κάθε μέρα ξεφουρνίζεται μια μικρή Γαλλία για εσένα μόνο
Τιμή και δόξα στα σερμπέτικα του βορρά
Ελλάδα και Γαλλία συναντιούνται σε μια γιορτή γεμάτη γεύσεις και αρώματα από βραβευμένους σεφ. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Αστέρια Michelin, τίτλοι κύρους και αμέτρητες ώρες δημιουργίας σε γαλλικές κουζίνες
Από τον Τσελεμεντέ στο «δείξε μου τί τρως»
Η γιορτή που οι καλοφαγάδες περιμένουν όλο τον χρόνο είναι εδώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.