- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σε δημοπρασία προσωπικά είδη του Άντονι Μπουρντέν
Τα έσοδα θα διατεθούν στο Culinary Institute of America και την οικογένεια του σεφ
Περισσότερα από 200 προσωπικά είδη του σεφ Άντονι Μπουρντέν θα βγουν σε δημοπρασία από τον οίκο Lark Mason
Τον Ιούνιο του 2018 όλος ο πλανήτης είχε συγκλονιστεί από την αυτοκτονία του διάσημου σεφ, συγγραφέα και παρουσιαστή Άντονι Μπουρντέν. Οι ταξιδιωτικές εκπομπές «Anthony Bourdain: No Reservations» και «Anthony Bourdain: Parts Unknown» για το CNN, μοναδικές στο είδος τους, έριχναν μία ξεχωριστή ματιά πάνω στις διαφορετικές κουλτούρες και τους ανθρώπους που συναντούσε ο παρουσιαστής ανά τον κόσμο, με το φαγητό σαν μία καλή αφορμή. Πολλοί προσπάθησαν να τον αντιγράψουν, λίγοι τα κατάφεραν.
Το φετινό καλοκαίρι, ένα χρόνο μετά το χαμό του Άντονι Μπουρντέν,οι γνωστοί σεφ Έρικ Ρίπερτ και Χοσέ Αντρές, σε συνεργασία με το Culinary Institute of America («Ινστιτούτο Γαστρονομίας της Αμερικής», αν το μεταφράσουμε ελεύθερα), αποφασίζουν για τη δημιουργία υποτροφιών εις μνήμη του φίλου τους. Ο Άντονι Μπουρντέν αποφοίτησε από το συγκεκριμένο κολλέγιο το 1978.
Με έδρα τη Νέα Υόρκη και διάφορα campuses σε Καλιφόρνια, Τέξας και Σιγκαπούρη, το Culinary Institute of America (CIA) θεωρείται ένα από τα καλύτερα κολλέγια για επίδοξους σεφ, ζαχαροπλάστες και μάγειρες.
Με αυτή την Άντονι Μπουρντέν υποτροφία (Anthony Bourdain Legacy Scholarship), κάποιοι τυχεροί θα είναι σε θέση να φοιτήσουν στο φημισμένο αμερικάνικο ίδρυμα, με τις αιτήσεις ενδιαφέροντος να έχουν ανοίξει.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Περισσότερα από 200 προσωπικά είδη του σεφ θα βγουν σε δημοπρασία μέσα από τον οίκο Lark Mason, με τα έσοδα να πηγαίνουν για τη δημιουργία-κάλυψη των υποτροφιών αλλά και στην ίδια την οικογένεια του Μπουρντέν.
Σημαντικά αντικείμενα μέσα από τη ζωή του Μπουρντέν θα βγουν προς δημοπρασία, όπως διάφορα έργα τέχνης, βιβλία και δίσκοι, το προσωπικό του Peter Lovig Nielsen γραφείο, καθώς και ένα μοναδικό μαχαίρι σεφ, φτιαγμένο από ατσάλι και … μετεωρίτη από τον master σιδηρουργό Μπομπ Κράμερ.
Η δημοπρασία θα διαρκέσει από τις 8 ως τις 30 Οκτωβρίου, με online preview
(www.larkmason.com/auctions) να ξεκινάει από τις 2 Οκτωβρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.