- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Από την πάβλοβα και το θεϊκό προφιτερόλ μέχρι το πατροπαράδοτο γαλακτομπούρεκο, εδώ θα βρεις μερικά τα καλύτερα γλυκά της πόλης για το γιορτινό τραπέζι.
Η πάβλοβα του Μαρέγκα από Σπίτι
Διαλύεται τρυφερά στο πρώτο άγγιγμα και μοιράζει ζαχαρένια όνειρα. Μοιάζει με σύννεφο, αλλά είναι η καλύτερη πάβλοβα της Αθήνας. Αυστηρώς χειροποίητη, θα τη βρεις σε γεύση φράουλα, λεμόνι, φρούτα του δάσους, κάστανο, σοκολάτα και μόκα με καραμελωμένα αμύγδαλα (€26/κιλό). Μαζί να πάρεις και τα υπέροχα σοκολατένια αυγά. Σκουφά 56, Κολωνάκι, 210 3388827
To σοκολατένιο τσουρέκι του Zuccherino
Όχι ότι στην απλή εκδοχή του, μαστιχωτό και εντελώς χειροποίητο, δεν κλέβει καρδιές, αλλά όταν αυτό το πολίτικο τσουρέκι περιχύνεται με σοκολάτα γίνεται χαλασμός. Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι, 210 3213015 και σε 3 ακόμα καταστήματα στην Αθήνα
Το προφιτερόλ από το Choureal
Αφράτα σουδάκια γεμίζονται με χειροποίητο παγωτό ή με βελούδινη κρέμα πατισερί και περιχύνονται με 9 διαφορετικές σοκολάτες Valrhona. Αυτό είναι το προφιτερόλ που πάντα ήθελες. €19/κιλό. Διομείας 2, Σύνταγμα, 2103317883
Γιαούρτι από τον Κωσταρέλο
Το απόλυτο ελληνικό γλυκό θέλει μόνο δύο υλικά: πολύ καλό γιαούρτι και σπιτικό γλυκό κουταλιού. Για το δεύτερο ψάξε τα ράφια σου. Για το πρώτο όμως πήγαινε στον Κωσταρέλο. Τα γιαούρτια του γίνονται από φρέσκο γάλα (κατσικίσιο, πρόβειο ή αιγοπρόβειο) και έχουν την τέλεια κρεμώδη υφή. Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, 2107259000
Το Γαλακτομπούρεκο του Κοσμικόν
Κατά γενική ομολογία η καλύτερη κρέμα σε γαλακτομπούρεκο. Και το πιο τραγανό φύλλο. Και το ολόσωστο σιρόπι. Και γενικώς αρνούμαστε να κάτσουμε σε πασχαλινό τραπέζι, αν δεν προβλέπει ΑΥΤΟ το γαλακτομπούρεκο για το τέλος. Λεωφ. Ιωνίας 104, Άγιος Νικόλαος, 210 8649124 και σε 5 ακόμα καταστήματα σε όλη την Αθήνα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.