- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Οι καλύτερες Κυριακές τρώγονται στου Vezene
Το Sunday Roast ξαναχτυπάει και φέρνει μαζί του τη θαλπωρή
Ξεχάστε το brunch. Αποχαιρετήστε (εντάξει για λίγο) το κυριακάτικο τραπέζι της μαμάς. Μαζί και το μελαγχολικό hangover της Κυριακής. Η τελευταία μέρα της εβδομάδας θέλει κάτι παραπάνω από καλοπέραση. Θέλει γνήσια φροντίδα, εκείνη τη γλυκιά θαλπωρή που μόνο ένα τέλειο πιάτο αχνιστού φαγητού μπορεί να προσφέρει. Κι όσοι τα προηγούμενα τρία χρόνια έχετε βρεθεί κάποια Κυριακή του Δεκεμβρίου σε ένα από τα τραπέζια του Vezene, ξέρετε ακριβώς τι γεύση έχει αυτό το φαγητό.
Για τέταρτη χρονιά ο μετρ του κρέατος και (εξαιρετικά) ανήσυχος σε όλες του τις δημιουργίες σεφ Άρης Βεζενές μας καλεί τα μεσημέρια της Κυριακής για να αναζητήσουμε μαζί του τις πρωτόγονα απλές τεχνικές του ξυλόφουρνου, της σούβλας και της θράκας. Φέτος το Vezene ανοίγει από τη 13.00 για αυτές τις απολαυστικές Κυριακές του που μας έκαναν όλους- οικογένειες, singles, crazy in love ζευγάρια, hangover party animals, παντρεμένους, χωρισμένους-, να ξεχνάμε τις Δευτέρες.
Αυτή τη φορά το μενού εμπνέεται από το μήνυμα της παγκόσμιας μαγειρικής απλότητας για την οποία μιλάει η σειρά του David Chang “Ugly Delicious”. Τι σημαίνει αυτό; Κυρίως ότι θα γευτείτε πιάτα κολασμένα νόστιμα. Προσπαθήστε να συγκρατηθείτε καθώς ένα ολόκληρο Prime Rib Roast προσγειώνεται στο τραπέζι σας, διαλέξτε ανάμεσα στο τηγανιτό μπούτι χήνας και στο τραγανό κοτόπουλο με φουα γκρα, γνωρίστε το πιο νόστιμο αρνάκι στο φούρνο με πατάτες που έχετε φάει στη ζωή σας, διώξτε την κυριακάτικη μελαγχολία με μια πίτα με αυγά και Jamon από Wagyu, και πείτε χίλια βροντερά «ναι» στη γλυκιά πινελιά ευτυχίας που ακούει στο όνομα Ari’s Deal Closer σε έκδοση ταρτ τατεν.
Κι όταν νιώσετε έτοιμοι και αρκετά δυνατοί, περάστε παρακαλώ από το μπαρ. Εδώ κυριαρχούν τα Natural Wines από avant garde οινοποιεία (όπως ο Σκλάβος της Κεφαλονιάς και ο Τάτσης) που κάνουν τέλειο ταίρι με τις μουσικές επιλογές που έχουν επιρροές από το δίδυμο του Tony Bennet και της Lady Gaga Winter στο Wonderland.
Βρασίδα 11, Όπισθεν Χίλτον, 210 7232002, www.vezene.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.