- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Αυτά είναι τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου
Στην κορυφή η Osteria Fransescana του Massimo Bottura
Δύο είναι τα βραβεία που κάθε σεφ ονειρεύεται να πιάσει στα χέρια του. Το ένα –φυσικά- είναι τα λαμπερά αστέρια του οδηγού Michelin. Το δεύτερο μια θέση στα World’s 50 Best Restaurants, τα Όσκαρ της γαστρονομίας. Από τα εκατομμύρια εστιατόρια που υπάρχουν σε αυτόν τον πλανήτη, μόλις 50 καταφέρνουν να ξεχωρίσουν, και αυτό δεν το λες και λίγο.
Προχθές το βράδυ στο Μπιλμπάο σε μια λαμπερή τελετή απονομής ανακοινώθηκαν τα φετινά βραβεία του World’s 50 Best Restaurants. Η “Osteria Fransescana” βρέθηκε για φέτος στην κορυφή της λίστας δίνοντας στον Massimo Bottura τον τίτλο του καλύτερου σεφ στον κόσμο για το 2018. Στη δεύτεροι θέση φιγουράρουν οι αδελφοί Roca με το καταλανικό “El Celler de Can Roca”, ενώ στην τρίτη ο Mauro Colagreco με το Mirazur. Τέταρτο καλύτερο εστιατόριο το “Elecen Madison Park” της Νέας Υόρκης που πέρυσι είχε κερδίσει την πρώτη θέση. Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα.
Τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2018
- Osteria Francescana (Μόντενα, Ιταλία) *best restaurant in Europe*
- El Celler de Can Roca (Χιρόνα, Ισπανία)
- Mirazur (Μεντόν, Γαλλία)
- Eleven Madison Park (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ) *best restaurant in North America*
- Gaggan (Μπανγκόκ) *best restaurant in Asia*
- Central (Λίμα, Περού) *best restaurant in South America*
- Maido (Λίμα, Περού)
- Arpege (Παρίσι, Γαλλία)
- Mugaritz (Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία)
- Asador Etxebarri (Αξπέ, Ισπανία)
- Quintonil (Πόλη του Μεξικού, Μεξικό)
- Blue Hill at Stone Barns (Ποκαντίκο Χιλς, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
- Pujol (Πόλη του Μεξικού, Μεξικό)
- Steirereck (Βιέννη, Αυστρία)
- White Rabbit (Μόσχα, Ρωσία)
- Piazza Duomo (Άλμπα, Ιταλία)
- Den (Τόκιο, Ιαπωνία) *highest climber*
- Disfrutar (Βαρκελώνη, Ισπανία) *highest new entry*
- Geranium (Κοπεγχάγη, Δανία)
- Attica (Μελβούρνη, Αυστραλία)
- Alain Ducasse au Plaza Athénée (Παρίσι, Γαλλία)
- Narisawa (Τόκιο, Ιαπωνία)
- Le Calandre (Ρουμπάνο, Ιταλία)
- Ultraviolet (Σανγκάη, Κίνα)
- Cosme (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
- Le Bernardin (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
- Boragó (Σαντιάγο, Χιλή)
- Odette (Σινγκαπούρη) *new entry*
- Alléno Paris au Pavillon Ledoyen (Παρίσι, Γαλλία)
- D.O.M. (Σάο Πάολο, Βραζιλία)
- Arzak (Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία)
- Tickets (Βαρκελώνη, Ισπανία)
- The Clove Club (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο)
- Alinea (Σικάγο, ΗΠΑ)
- Maaemo (Όσλο, Νορβηγία) *new entry*
- Reale (Καστέλ ντι Σάνγκρο, Ιταλία)
- Restaurant Tim Raue (Βερολίνο, Γερμανία)
- Lyle’s (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο) *new entry*
- Astrid y Gastón (Λίμα, Περού)
- Septime (Παρίσι, Γαλλία)
- Nihonryori RyuGin (Τόκιο, Ιαπωνία)
- Ledbury (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο)
- Azurmendi (Λαραμπετσού, Ισπανία) *sustainable restaurant award*
- Mikla (Κωνσταντινούπολη, Τουρκία) *new entry*
- Dinner by Heston Blumenthal (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο)
- Saison (Σαν Φρανσίσκο)
- Schloss Schauenstein (Φυρστενάου, Ελβετία) *new entry*
- Hiša Franko (Κομπαρίντ, Σλοβενία) *new entry*
- Nahm (Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη) *Asia’s best restaurant*
- Test Kitchen (Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική) *Africa’s best restaurant*
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.