- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ντολμαδάκια από τη Θεσσαλονίκη θα φάνε οι ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες
Σύντομη παρουσίαση της Μακεδονικής Κουζίνας στην Ευρωβουλή
Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο και γιαούρτι, μαγειρεμένα από μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βόρειας Ελλάδος και της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, αλλά και από άλλους διάσημους σεφ θα γευτούν την ερχόμενη εβδομάδα (25-27 Ιουνίου) οι ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες.
Όλα τα παραπάνω θα γίνουν στο πλαίσιο εκδήλωσης για την προώθηση της ΠΟΠ γαστρονομίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στη διοργάνωση μετέχουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου, καθώς σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Γερακίνα Μπισμπινά, η Περιφέρεια στηρίζει ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής.
«Στόχος της Περιφέρειάς μας με τη συμμετοχή της, είναι η προώθηση μέσω της γαστρονομίας προς την ευρωπαϊκή αγορά των ποιοτικών προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) του πρωτογενούς τομέα που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η τόνωση της εξωστρέφειας της παραγωγής του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος γενικότερα παίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία, η προβολή του αγροδιατροφικού πλούτου της Κεντρικής Μακεδονίας και των σημαντικών επιχειρήσεών της με αξιοζήλευτο τελικό προϊόν σε διεθνές επίπεδο, καθώς επίσης και η προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας, καθιστώντας την έναν από τους ελλαδικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής με δυνατότητα απήχησης παγκοσμίως» αναφέρει χαρακτηριστικά, σε δήλωσή της, η αντιπεριφερειάρχης.
Δίνοντας μια πρώτη εικόνα του μενού που θα παρουσιαστεί στο ευρωκοινοβούλιο, σημειώνει ότι αυτό περιλαμβάνει ακόμη μπουκιές χοιρινού με ροδάκινα και σάλτσα μηλόξιδου, μπουκιές τυριών παναρισμένες με σουσάμι και γλυκό κεράσι βρασμένο σε κόκκινο γλυκό κρασί, ελαφριά μους μανουριού με γλυκό κρασί και τραγανή βάση αρωματισμένη με κρασί, μους ελαιόλαδο «Γαλανό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής» με κρεμέ από κεράσια Ροδοχωρίου και τραγανή βάση με αγουρέλαιο Χαλκιδικής, αλλά και κρέμα γιαουρτιού με φρέσκα ροδάκινα Νάουσας και ζελέ από Ούζο Μακεδονίας. Τις συνταγές θα προετοιμάσουν ο πατέρας Επιφάνειος και σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος και Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθεί συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ θα γίνει σύντομη παρουσίαση στην αγγλική γλώσσα για τον αγροδιατροφικό τομέα, τη Μακεδονική Κουζίνα και τη γαστρονομία της περιοχής, με τις υποδείξεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από αυθεντική μπουγάτσα μέχρι λαχταριστά μεζεδοπωλεία
Το φύλλο της μπουγάτσας ανοίγεται εδώ κάθε πρωί στο χέρι
Εδώ το προφιτερόλ φτιάχνεται μπροστά στα μάτια σου
Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου σε περιμένει σε ένα street party, στη Γλάδστωνος 5
Πού μπορείς να τα απολαύσεις στο φαγητό σου στην πόλη;
Από τον ελληνικό πολλά βαρύ και τη φραπεδιά, στον Cold Brew και στον καφέ από περιττώματα ζώων
Το σοβαρό λάθος και οι εναλλακτικές
Η διάσημη αφρικανική συνταγή και πώς θα τη φτιάξεις
Ζωντανή πόλη, πανέμορφες εξοχές, αμπελώνες, φάρμες, οινοποιεία και όλα του κόσμου τα καλά
Και γιατί δεν μπορούμε να σταματήσουμε να κοιτάμε;
Το σημείο συνάντησης της Θεσσαλονίκης ζωντανεύει ξανά
Στην Πέτρα της Λέσβου οι γυναίκες μαγειρεύουν τη δική τους ιστορία εδώ και 43 χρόνια
Εδώ όπου η τρομπέτα συναντά τη σούβλα!
Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζεις!
Η οικογενειακή επιχείρηση που έβαλε τη δική της υπογραφή στο αθηναϊκό brunch επεκτείνεται στη Θεσσαλονίκη, ταξιδεύει στο εξωτερικό και σχεδιάζει ήδη τα επόμενα βήματά της
Τι λένε οι διατροφολόγοι
Η συζήτηση πήρε νέα ώθηση μετά τη μεγάλη έξαρση κυκλοσπορίασης στις ΗΠΑ
Γίνονται σε λίγα λεπτά με τα ωραία λαχανικά του καλοκαιριού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.