- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πόντιοι τηγανίζουν 10.000 πιροσκί, τα δοκιμάζουν και μετά ψηφίζουν το πιο νόστιμο
Τα καλλιστεία… πιροσκί γίνονται την Κυριακή σε χωριό του Κιλκίς
Περίπου 10.000 παραδοσιακά πιροσκί σκοπεύουν να τηγανίσουν σε καυτό λάδι την Κυριακή 27 Μαΐου στο χωριό Ευκαρπία του δήμου Κιλκίς, προκειμένου μετά από διαγωνισμό γευσιγνωσίας να αναδειχτεί το καλύτερο και νοστιμότερο ποντιακό έδεσμα.
Τον συγκεκριμένο διαγωνισμό διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας Το Λάβας και ο δήμος Κιλκίς. Ένας διαγωνισμός που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του χωριού της Ευκαρπίας και στον συγκεκριμένο διαγωνισμό θα συμμετέχουν γυναίκες, φορείς και σύλλογοι της περιοχής.
Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FΜ", ο ιερέας Ιωάννης Ξενιτίδης, από την ιδέα του οποίου ξεκίνησε το 2007 ο διαγωνισμός, φέτος αναμένονται περίπου 3.000 επισκέπτες στο χωριό της Ευκαρπίας.
«Ο κόσμος το έκανε να είναι κάτι εξαιρετικό, έτσι όπως εξελίχτηκε. Στην περιοχή ζουν πολλοί Πόντιοι που έχουν μεγάλη αγάπη για τα ποντιακά εδέσματα», είπε ο πατέρας Ιωάννης, προσθέτοντας πως κάθε χρόνο οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση ολοένα και αυξάνονται.
«Οι χρυσοχέρες της περιοχής μας, μετά τα πρώτα χρόνια, δεν μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες του κόσμου που ερχόταν.
Φέτος περιμένουμε κοντά στις 3.000 επισκέπτες. Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει στην πλατεία, εκεί όπου τοποθετούνται περίπτερα. Έχουμε καλέσει και συλλόγους από άλλες περιοχές να κάνουν ομάδες και να διαγωνιστούν ποιος κάνει το καλύτερο πιροσκί. Ο κόσμος περνώντας από κάθε ομάδα γεύεται ένα πιροσκί και στη συνέχεια σε μια κάλπη ψηφίζει το καλύτερο» πρόσθεσε ο πατέρας Ιωάννης.
Αμέσως μετά τον διαγωνισμό πιροσκί πραγματοποιείται ποντιακό γλέντι, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.