- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η επόμενη καλύτερη Young Chef στον κόσμο μπορεί να είναι Ελληνίδα
Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου εκπροσωπεί τη Μεσόγειο στον παγκόσμιο διαγωνισμό S.Pellegrino Young Chef 2018.
Την Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου τη γνώρισα τον περασμένο Οκτώβρη σε ένα μοναστήρι της Κρήτης (περισσότερα εδώ). Λόγω της μεγάλης της αγάπης αλλά και του σεβασμού προς τη μοναστηριακή κουζίνα, εκεί αποφάσισε η νεαρή σεφ να παρουσιάσει το signature πιάτο με το οποίο συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό του S.Pellegrino Young Chef 2018.
Η Κωνσταντίνα αναδείχθηκε με τη βοήθεια και καθοδήγηση του Νίκου Ρούσσου (chef και συν-ιδιοκτήτη του Funky Gourmet, βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin) νικήτρια για τις Χώρες της Μεσογείου στον τοπικό διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef 2018, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2017. Και με αυτόν τον τίτλο ο δρόμος άνοιξε για τον μεγάλο τελικό που διεξάγεται αυτές τις μέρες (από τις 11 έως τις 13 Μαΐου) στο Μιλάνο. Σ’ αυτόν, 21 ταλαντούχοι σεφ από κάθε γωνιά του κόσμου βάζουν τα δυνατά τους για να διεκδικήσουν τον τίτλο S. Pellegrino Young Chef 2018, γνωρίζοντας καλά ότι κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο.
Οι σεφ θα αξιολογηθούν από μία διακεκριμένη επιτροπή επτά παγκοσμίως γνωστών σεφ (Annie Féolde, Virgilio Martínez, Paul Pairet, Brett Graham, Ana Roš, Dominique Crenn και Margarita Forés) με βάση τα κριτήρια των πέντε «Χρυσών Κανόνων»: συστατικά, ικανότητα, πρωτοτυπία, εμφάνιση και μήνυμα. Η Κωνσταντίνα συμμετέχει με το πιάτο που ονομάζει «Ελλήνων Γεύσεις» και το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα ελληνικά προϊόντα που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες στη διατροφή τους. Πέρδικα (κυνήγι), οινολάσπη, μύρο, λιβάνι και χρυσός μπλέκονται αρμονικά χάρη στο ιδιαίτερο ταλέντο της Κωνσταντίνας δημιουργώντας ένα signature πιάτο με σαφή αναφορά στην συλλογική μνήμη, αλλά και σε μια αρχέγονη γαστρονομική παράδοση.
Επιπλέον, φέτος θα δοθεί το ειδικό βραβείο “Fine Dining Lovers People’s Choice Award” στο διαγωνιζόμενο που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους του κοινού παγκοσμίως. Μπορείτε να ψηφίσετε την Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου, αλλά και να δείτε τις υπόλοιπες συμμετοχές πατώντας εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.