- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Γεγονός! Οι διάσημοι σουηδικοί κεφτέδες είναι τελικά τούρκικοι
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της κυβέρνησης της Σουηδίας στο Twitter
Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχθηκε η Τουρκία την επίσημη αναγνώριση εκ μέρους της Σουηδίας ότι φημισμένο πιάτο της -οι κεφτέδες όπως αυτοί που σερβίρονται στα ΙΚΕΑ- είναι στην πραγματικότητα... τούρκικοι.
«Οι σουηδικοί κεφτέδες, στην πραγματικότητα, βασίζονται σε συνταγή που έφερε ο Βασιλιάς Κάρολος ΧΙΙ από την Τουρκία στις αρχές του 18ου αιώνα. Ας μείνουμε στα γεγονότα» γράφει στο Twitter ο επίσημος λογαριασμός της Σουηδίας.
Στο μεταξύ καθηγητής από το πανεπιστήμιο της Ουψάλα επιβεβαίωσε τα ιστορικά γεγονότα δηλώνοντας στο πρακτορείο Anadolu ότι ο Βασιλιάς Κάρολος όταν έχασε μια κομβική μάχη από τα ρωσικά στρατεύματα το 1709, βρήκε καταφύγιο στη σημερινή Μολδαβία που τότε αποτελούσε τμήμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Εκεί δοκίμασε την τουρκική κουζίνα και επέστεψε στην πατρίδα -μετά από έξι χρόνια εξορίας- μαζί με τη συνταγή για τους κεφτέδες.
Σημειώνεται ότι στα καταστήματα ΙΚΕΑ κάθε χρόνο διατίθενται 2 εκατομμύρια κεφτέδες την ημέρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.