- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
I Cake You: Το πρώτο μπισκοτάδικο της Αθήνας είναι εντελώς κολασμένο
Η χαρά των απανταχού γλυκατζήδων μόλις άνοιξε στα Εξάρχεια
«Λοιπόν, παλιολιχούδα (ναι, εγώ είμαι αυτή), ανοίγει μπισκοτάδικο στη γειτονιά σου. Θες να πάμε για δοκιμές μπισκότων;»
Κοντεύω να τυφλωθώ από το μήνυμα στο Messenger που με βρήκε πάνω στη μεγάλη λιγούρα της μέρας, αλλά παρόλα αυτά καταφέρνω να απαντήσω:
«ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ;;»
Είναι όντως αλήθεια. Αυτή τη φορά δεν το είδα στον ύπνο μου. Λέγεται I Cake You, άνοιξε την Τρίτη, πουλάει τα πιο νόστιμα μπισκότα που έχω δοκιμάσει πο-τέ και είναι εντός της διαδρομής σπίτι-δουλειά (καταστροφή). Ούτε παραγγελία να το είχα. Την τελευταία εβδομάδα, εγώ τάχα μου κάνω ρεπορτάζ και όλο περνάω να δω αν είναι όλα έτοιμα, αν κανονίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες, αν είμαστε έτοιμοι να τραβήξουμε φωτογραφίες. Σιγά που κάνω ρεπορτάζ. Απλά ξέρω, ότι κάθε βράδυ, ο Αποστόλης κάνει τις δοκιμές του κι έχει ξεφουρνισμένη μια ακόμη παρτίδα μπισκότα.
Όλα άρχισαν όταν μετακόμισε στο Λονδίνο. «Εκεί ξεκίνησε η τρέλα με τα γλυκά», λέει ο Αποστόλης ενώ ρίχνει κομμάτια σοκολάτας μέσα σε ένα μπολ με χρυσαφένια ζύμη. «Στο Λονδίνο είδα το Ben’s Cookies. Έκανα πάρα πολλές δοκιμές για να πετύχω τα μπισκότα του, δεν τα πέτυχα ποτέ, αλλά στο τέλος, μέσα από όλο αυτό, έφτιαξα μια δικιά μου συνταγή».
Θα βρεις 5 είδη μπισκότων (από €1,60/τεμάχιο), το ένα πιο κολασμένο από το άλλο: Το Choco Beast είναι το υπέρτατο τέρας με κομματάκια μαύρης, λευκής και γάλακτος σοκολάτας που αγκαλιάζουν ολόκληρα φουντούκια. Το Banana Hill έχει κομματάκια σοκολάτας γάλακτος και φρέσκες μπανάνες. Το White Heart είναι σοκολατένιο, αλλά κρύβει μια καρδιά λευκής σοκολάτας. Το Mr. Peanut έχει κομματάκια σοκολάτας γάλακτος, φιστίκια και φιστικοβούτυρο, ενώ το Orange is the New Choco, κομματάκια μαύρης σοκολάτας και αληθινού πορτοκαλιού. Χώρια το έκτο μπισκότο που παίζει σε θέση μπαλαντέρ, και έχει κάθε φορά γεύση-έκπληξη. Άστα, σου λέω, καήκαμε…
Και να ήταν μόνο τα μπισκότα, πάει και έρχεται. Αλλά ο καταραμένος φτιάχνει και τρομερά γλυκά. American Cheesecake (σερβίρεται σκέτο, σου λέει, ή με σος αλμυρής καραμέλας/ σος βύσσινο/ σοκολάτα/ λιποθυμώ), κορμό σοκολάτας (με κομμάτια μπισκότου πτι-μπερ, σοκολάτα κουβερτούρα και καραμελωμένα φουντούκια- €2,40) και Lemon Pie με τραγανό μπισκότο και κρέμα λεμονιού (€2,80). Άσε τα κέικ, τα cupcakes και τα κρουασάν…Άσε και τα milkshakes που είναι η χαρά του υπερβολικά γλυκατζή (αναφέρω ενδεικτικά το Death by Praline με παγωτό βανίλια, πραλίνα φουντουκιού, φουντούκια, πουράκια πραλίνας και σαντιγί- €3,90).
Μη νομίζετε ότι εσείς, τα μυστήρια πλάσματα που προτιμάτε το αλμυρό θα τη σκαπουλάρετε έτσι εύκολα. Όοοχι κύριοι, γιατί το άλλο δεν σας το είπα! Ο Πέτρος, ο αδερφός του Αποστόλη είναι σεφ. Και σκαρώνει αλμυρά κέικ ημέρας (πέτυχα ένα υπέροχο με τυρί κρέμα, πιπεριές, πάριζα και βελούδινη ζύμη), λαχταριστά σαντουιτσάκια, Kiss Lauren (με αυγά, μιξ τυριών, καραμελωμένο μπέικον και μανιτάρια- €2,80) και αχνιστές πίτες (θα βρεις κοτόπιτα και σπανακόπιτα ολικής- €2,50). Τα σέβη μου.
Υπότιτλος του I Cake You είναι το –επίσης γουστόζικο- “Home At First Bite”. «Αποστόλη, γιατί…», δαγκώνω το Choco Beast, που μόλις έχει βγει από τον φούρνο και σκέφτομαι ότι αυτό πρέπει να είναι το αγαπημένο μου μπισκότο επί της Γης, όταν συνειδητοποιώ ότι έχω αφήσει μετέωρη την ερώτηση και μάλλον έχω μείνει σιωπηλή για κανένα τρίλεπτο γιατί τα παιδιά με κοιτάνε περίεργα. «Συγγνώμη, έπαθα overdose σοκολάτας. Γιατί “Home At First Bite”;»
«Μα γιατί, θέλουμε να νιώθεις σαν να είσαι σπίτι σου!», λέει ο Αποστόλης δείχνοντάς μου με νόημα τις βελούδινες, καταπράσινες πολυθρόνες δίπλα στη μεγάλη τζαμαρία, τη vintage λάμπα δαπέδου, το μεγάλο τραπέζι και τα δεκάδες κουτιά δημητριακών. Τα δημητριακά είναι σοβαρή υπόθεση. Ο Αποστόλης φέρνει περίεργες γεύσεις δημητριακών από την Αμερική, που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, και τις σερβίρει με το γάλα της επιλογής σου (πλήρες, ελαφρύ ή σοκολατούχο). Αν είσαι καλό παιδί και τρως τα μπισκότα σου, θα σε αφήσει να προσθέσεις και ένα cookie μέσα με €0,50 επιπλέον.
Θα πω κάτι τελευταίο και θα σωπάσω για πάντα: Τη Δευτέρα το βράδυ, περνάω αδιάφορα από το I Cake You (είπαμε, κάνω μάχιμο ρεπορτάζ) και ο Αποστόλης, που με έχει μάθει πια, μου κάνει νόημα από τη βιτρίνα: «Έλα, μόλις έβγαλα κάτι καινούργια μπισκότα!». Αλλά με το που δαγκώνω το ωραίο μου, αχνιστό μπισκοτάκι…σεισμός (ναι, ο σεισμός που έγινε προχτές στην Σταμάτα!!!). Έχω βάσιμες υποψίες ότι αυτός δεν ήταν ο μόνος σεισμός που θα προκαλέσουν αυτά τα μπισκότα.
Θεμιστοκλέους 42, Εξάρχεια, 211 4091999, Fb: @icakeyougr, Δευτέρα-Παρασκευή: 08.00-18.00, Κυριακή κλειστά
Φωτογραφίες: Σάντυ Θωμαΐδη
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.