- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μαγειρείο Βερσαλλίες, ο καινούργιος γαστρονομικός θησαυρός της Καλαμάτας
Πλούσιες μερίδες, καθαρές γεύσεις, λογικές τιμές…φαγητό που το χαίρεται η ψυχή σου!
Υπάρχουν κάποια μαγαζιά που με το που τα δεις σου κλέβουν την καρδιά. Το μαγειρείο Βερσαλλίες, στην παραλία της Καλαμάτας, στον προσφυγικό συνοικισμό που βρίσκεται πίσω από την κοσμική μαρίνα της πόλης, δεν χρειάστηκε πάνω από δυο λεπτά.
Παλιό πέτρινο κτίριο, σουρεαλιστική ονομασία – ο Γιάννης Κούμανης και η Μαρία η γυναίκα του, το διάλεξαν επειδή όπως και το παλάτι των Βερσαλλιών, στους Παρισίους είχε την τουαλέτα του εκτός ανακτόρων – λαϊκός κόσμος-μαστοράντζα, ανοικτή κουζίνα όπως τα παλιά μαγέρικα, στη σειρά περαστικοί να πάρουν φαγητό στο σπίτι και να πουν το καλορίζικο και ταψιά με μαγειρευτά φαγητά, του πουλιού το γάλα. Έχω πρωτοανακαλύψει και πρωτογράψει στον ηλεκτρονικό τύπο για πολλά ενδιαφέροντα ταβερνάκια. Άλλα περιμένανε κάτι χρόνια, αλλά κάποιους μήνες. Πρώτη φορά ήμουν τόσο επίκαιρος – on time που λένε στο χωριό μου – γιατί οι Βερσαλλίες άνοιξαν στις 9 Νοεμβρίου 2017 και δεν έχουν κλείσει ακόμα ούτε δυο εβδομάδες λειτουργίας.
Τη φιλοσοφία του μαγαζιού μας την είπε η Μαρία σε δυο κουβέντες ακριβώς, δεν θα μπορούσε άλλωστε να πει περισσότερες γιατί είχαν καταφθάσει πελάτες:
«Ένα έντιμο μαγαζί για έντιμους ανθρώπους»
Τι κι αν ο Γιάννης Κούμανης πέρασε ως μάγειρας σε διάφορά gourmet μαγαζιά της Καλαμάτας, αλλά και της Αυστραλίας, και άφησε το στίγμα του με εδέσματα που άφησαν εποχή, όπως τα λαζάνια με κολοκυθοκορφάδες ή κανελόνια καγιανά.
Αυτή τη φορά ο Γιάννης επιχειρεί στο δικό του μαγαζί να επιβάλει την άποψή του. Και αυτή η άποψη – και χαίρομαι γι’ αυτό – υποστηρίζει μια τάση επιστροφής σε μικρά μαντζέβελα (ευκολοδιαχείριστα) μαγαζιά σε απομακρυσμένους από την καταναλωτική φρενίτιδα τόπους, με φαγάκια που τα χαίρεται η ψυχή σου. Πλούσιες μερίδες, καθαρές γεύσεις, λογικές τιμές! Περισσότερα.
*Για τη λαϊκή αγορά της Καλαμάτας διαβάστε εδώ.
**Για τις τραβηχτές πίτες Μάνης διαβάσατε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.
