- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Thessaloniki Food Festival, η γαστρονομία του Βορρά ταξιδεύει
Ωραίες δράσεις που καθιερώνουν την πόλη σαν γαστρονομικό τουριστικό προορισμό και ανοίγουν δρόμους για εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων
Στην εποχή που η γαστρονομία δοξάζεται και θεωρείται ταυτότητα ενός τόπου και πολιτισμός, ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναδεικνύει τις τοπικές του γεύσεις και μας καλεί με διάφορες δράσεις. Κάτω από την ομπρέλα του Thessaloniki Food Festival ενώνει τα εστιατόρια της πρωτεύουσας του βορρά και τους ντόπιους παραγωγούς, οργανώνει εκδηλώσεις, εκθέσεις, γευσιγνωσίες κ.ά. που απλώνονται όχι μόνο σε γευστικά τριήμερα, όπως το προχτεσινό που χαρήκαμε στην Αθήνα, αλλά και σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Πρόσφατα δημιουργήθηκε και το Thessaloniki Food Basket, ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα συνδεδεμένα με τη γευστική παράδοση της πόλης: τοπικά ζυμαρικά, ποντιακά προϊόντα, γαλακτοκομικά από βουβαλίσιο γάλα, ελιές, λάδι, προϊόντα πιπεριάς, αμπελόφυλλα και ντολμαδάκια, μαρμελάδες, σάλτσες, σοκολατάκια και φυσικά το παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, αναδεικνύουν και τους τρεις πρώτους Thessaloniki Chef Ambassadors, την Ιωάννα Θεοδωρακάκη, τον Ανδρέα Κλαυδιανό και τον Νίκο Τζούμα. Τρεις νέοι και πολύ ορεξάτοι… βόρειοι σεφ που δίνουν το δικό τους γαστρονομικό στίγμα σχεδιάζοντας ειδικά μενού και δημιουργώντας χαρακτηριστικές συνταγές της πόλης, φυσικά με επιλεγμένα προϊόντα του Thessaloniki Food Basket. Οι πρεσβευτές - σεφ θα παρουσιάζουν μέσα από τις δημιουργίες τους μια σύγχρονη άποψη της τοπικής γαστρονομίας σε διάφορα σημεία του κόσμου, προβάλλοντας την πόλη και τα προϊόντα της, απευθυνόμενοι σε επιχειρηματίες του τουρισμού, δημοσιογράφους, εστιατόρια και ξενοδοχεία και εισαγωγείς. Ωραίες δράσεις που καθιερώνουν την πόλη σαν γαστρονομικό τουριστικό προορισμό και ανοίγουν δρόμους για εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων. Καλή και νόστιμη συνέχεια!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.