Θεματα

Πρέπει να δεις τα δημιουργικά κολατσιά που φτιάχνει αυτή η μαμά για τα παιδιά της

Και σίγουρα θα ευχηθείς να σε υιοθετήσει

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
372921-770137.jpg

H Li Ming Lee είναι μία μαμά που δουλεύει από το σπίτι και έχει κρυφές superpowers! Δημιουργεί τα πιο νόστιμα και τα πιο εμφανίσιμα κολατσιά για τα δύο της παιδιά και εμείς οι υπόλοιποι ζηλεύουμε.

Όταν οι δύο γιοι της ξεκίνησαν να πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο,  εκείνη αποφάσισε να τους μαγειρεύει το φαγητό τους σε σχήματα από cartoons και σούπερ ήρωες που τους άρεσαν έτσι ώστε να μην τους λείπει τόσο πολύ η θαλπωρή του σπιτιού και να τα βοηθήσει να προσαρμοστούν στο σχολείο. Στην συνέχεια αποφάσισε να ανεβάσει τα μικρά αριστουργήματα στο internet και φυσικά δεν άργησαν να γίνουν viral.

Στο βιβλίο της "Yummy Kawaii Bento: Preparing Adorable Meals for Adorable Kids", η Li Ming Lee δίνει πολλές υπέροχες ιδέες για παρόμοια αξιαγάπητα γεύματα.

Αντλώντας έμπνευση από την Ιαπωνική παράδoση του "bento box" -ένα κολατσιό σε κουτί με διαφορετικές θέσεις για κάθε είδος φαγητού- η σούπερ μαμά κατάφερε να καταστρέψει την έκφραση "δεν παίζουμε με το φαγητό μας", κατασκευάζοντας πολύχρωμα sushi rolls, ψωμάκια, κεκάκια και σαλάτες με τα πρόσωπα αγαπημένων παιδικών ηρώων όπως ο Harry Potter και ο Winnie the Pooh.

Στο βιβλίο της εξηγεί πως καταφέρνει να χρησιμοποιεί φρέσκα υλικά για να κάνει κάθε μία από τις μαγειρικές της περιπέτειες να φαίνεται λαμπερή και πολύχρωμη ενώ απαριθμεί τους τρόπους που έμαθε τα παιδιά της να μην αφήνουν μπουκιά στο πιάτο. 

Μεταξύ μας και εγώ πείνασα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ