- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Rock the gourmet στο Κολωνάκι!
Ο σεφ Νίκος Θωμάς και η ομάδα του παραμένουν σε ετοιμότητα, συνεχίζουν να δημιουργούν νέα πιάτα, και για την σεζόν που ξεκινάει παρουσιάζουν ένα μενού Degustation, μπουκιά και συχώριο.

Φρέσκο καλαμάρι σχάρας με κολοκάσι, πράσο και σομπρασάδα
Το “Rock the Gourmet” είναι ένα μενού πέντε πιάτων που σου δίνει τη δυνατότητα να πάρεις μια χαρακτηριστική γεύση του εστιατορίου με €35/άτομο. Ξεκινάει με tartare από γαρίδα γάμπαρη με λευκό ταραμά και μύδια «τουρσί», συνεχίζει με τον δροσερό λωτό με βαλεριάνα, μαγιονέζα yuzu και τηγανητό κρεμμύδι, κάνει δυναμικό πέρασμα στα κυρίως με φρέσκο καλαμάρι σχάρας με κολοκάσι, πράσο και σομπρασάδα. Εδώ κάνει ένα διάλειμμα με σορμπέ λάιμ για να καθαρίσει τον ουρανίσκο σου και έπειτα φτάνει στην κορύφωση με την εκπληκτική αρνίσια σπάλα, την αρωματισμένη με κάρδαμο, κρέμα πολέντας, κοκάρια γλασέ και μαύρο σκόρδο. Το τέλος έχει τη γλύκα του μπακλαβά με παγωτό καϊμάκι, μανταρίνι και τζίντζερ.
Αρνίσια σπάλα αρωματισμένη με κάρδαμο, κρέμα πολέντας, κοκάρια γλασέ και μαύρο σκόρδο
Η κάρτα του εστιατορίου κρατάει και τα πιάτα που ξεχώρισαν τον περσινό χειμώνα όπως τη μοσχαρίσια ουρά σε μαρινάδα καντονέζα με τηγανιτό νιόκι και γλυκό κρεμμύδι ή τον τέλειο κρασάτο κόκορα σε κενό αέρος με τραχανά και αρσενικό Νάξου (από τα καλύτερα πιάτα που δοκίμασα πέρυσι). Παράλληλα όμως ο σεφ επανέρχεται με κάποιες καινούργιες προτάσεις όπως την ψητή μελιτζάνα miso με γλυκό τσίλι, σουσάμι και μαϊντανό, τον «λαχανοντολμά» πάπιας με kale και foie gras ή τη σφαίρα από passion fruit με μαρέγκα, γάλα καρύδας και μέλι.

Tartare από γαρίδα γάμπαρη με λευκό ταραμά και μύδια «τουρσί»
Το καλύτερο το κρατάω για το τέλος και συγκεκριμένα για το τέλος κάθε δεύτερης Πέμπτης του μήνα, όταν το ωραίο εστιατόριο της οδού Υψηλάντου θα μαγεύεται από τις μελωδίες τις live jazz. Ντεμπούτο αυτή την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου με το jazz τρίο των Manouchedrome, ακολουθούν αντίστοιχα σχήματα τις Πέμπτες που έπονται.
Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, 210 7224737, www.simul.gr, Καθημερινά 18.00-24.00, Κυριακή κλειστά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.