- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Στο εστιατόριο του The Margi Hotel άναψαν το τζάκι
Το Malabar τώρα που άρχισαν τα κρύα είπε να μετακομίσει από την πισίνα στο κομψό, ζεστό εσωτερικό του χώρο, εκεί που μέχρι πέρσι βρισκόταν το Baku. Για να γιορτάσει καλύτερα τη μετάβαση και το χειμώνα, άλλαξε μαζί και το όνομα. Malabar in House λέγεται τώρα το κομψό εστιατόριο και το σκηνικό του μοιάζει με ζεστό, παραμυθένιο σκηνικό.

Μοναδικά έπιπλα, ρομαντικά κρυστάλλινα φωτιστικά, ειδυλλιακός φωτισμός…όπου πέσει το βλέμμα εντυπωσιάζεται. Όσο για τις υπόλοιπες αισθήσεις από τη μία νανουρίζονται από τη θαλπωρή του αναμμένου τζακιού και από την άλλη σαγηνεύονται από τις γαστρονομικές προτάσεις του βραβευμένου σεφ Παναγιώτη Γιακαλή.
Γαρίδες σοτέ με γλυκόξινη σάλτσα πάνω σε τραγανό ρύζι μαγειρεμένο σε κακαβιά, σφυρίδα με κινόα και μυρωδικά, ταλιατέλες με μπρόκολο και τριμμένο αυγοτάραχο Μεσολογγίου, σούπα από κουνουπίδι με brioche και βούτυρο τρούφας, μοσχαράκι σιγομαγειρεμένο με pepper sauce και πολέντα τηγανητή και τόσα άλλα υπόσχονται αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες.

Το μυστικό στη γεύση, εκτός του ταλέντου και της δεξιοτεχνίας του εξαιρετικού Γιακαλή, είναι κρυμμένο στην οικογενειακή φάρμα την οποία διατηρούν οι ιδιοκτήτες του The Margi και η οποία προμηθεύει με πρώτες ύλες το εστιατόριο. Εκεί, τα λαχανικά και τα φρούτα καλλιεργούνται με παραδοσιακούς τρόπους, τα αυγά είναι ελευθέρας βοσκής και το ελαιόλαδο πρώτης ποιότητας. Το Margi ήταν από τα πρώτα μεγάλα ξενοδοχεία που κατάλαβαν τη σημασία της ολόφρεσκης, αγνής πρώτης ύλης, και είναι από τα πρώτα που εφάρμοσε την τάση «από τη φάρμα στο πιάτο σου».

Οι Πέμπτες πάλι, έχουν ακόμη πιο σπιτίσια ατμόσφαιρα. Στις «Homey Thursdays», μπορείς να αφεθείς στη ζεστή ατμόσφαιρα του εστιατορίου και να δοκιμάσεις επιλεγμένα πιάτα του σεφ σε ένα ειδικό μενού με €25/άτομο. Ωραία πρόταση, ειδικά αν έξω κάνει κρύο.
Λητούς 11, Βουλιαγμένη, Αθηναϊκή Ριβιέρα, 210 8929000
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή: οι επόμενες εικόνες μπορεί να προκαλέσουν ανεξέλεγκτη λιγούρα
Ο Στέφανος Λιβάνιος στο δεύτερο πόστο του με ακόμα πιο πολλές ζυμαρένιες νοστιμιές
Το El Mío Abnormal μάς συστήνει την πιο πλήρη εμπειρία εξόδου στον Βόλο
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.