Μέχρι πριν λίγα χρόνια η μόνη επιλογή street food που είχαμε, περιοριζόταν στο –λατρεμένο, δεν λέω- σουβλάκι. Άντε και σε κανένα burger, από αυτά που είχαν δειλά αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους. Πολύ γρήγορα όμως, οι γωνιές της Αθήνας άρχισαν να μεταμορφώνονται η μία μετά την άλλη σε μικρογραφίες άλλων χωρών. Φαλάφελ από τη Συρία εδώ, κινέζικα noodles σε χάρτινο κουτί εκεί, ρώσικα πιροσκί και ινδικές samosas πιο πέρα. Όσο για τα burgers, την all time street food αμερικανιά, τα εστιατόρια που το προσφέρουν (και μάλιστα σε ό,τι εκδοχή μπορείς να φανταστείς) έχουν πια πολλαπλασιαστεί σε τέτοιο βαθμό, που δεν ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις. Με αυτά και με εκείνα ήταν σίγουρο πως το 1ο Athens Street Food Festival δεν θα αργούσε.
Στην ουσία, το νόστιμο αυτό φεστιβάλ γεύσης μαζεύει όλες τις παραπάνω γωνιές για τρεις μέρες σε ένα χώρο 4.000 τ.μ., προσθέτει μουσική και φτιάχνει τη συνταγή της επιτυχίας. Αν ήσουν μεταξύ των 10.000 Αθηναίων που το προηγούμενο Σαββατοκύριακο βρέθηκαν στο Γκάζι, στο πρώτο μέρος του φεστιβάλ, τότε ξέρεις. Τηγάνια που παίρνουν φωτιά στις μικρές κινητές κουζίνες, μυρωδιές που σε τραβάνε από περίπτερο σε περίπτερο, ένα πολύχρωμο πλήθος όλων των ηλικιών που δοκιμάζει, γελάει και μοιράζεται νόστιμες εμπειρίες.
Αυτά θα ζήσεις και στο δεύτερο μέρος του φεστιβάλ που συνεχίζεται και αυτό το τριήμερο 27,28 και 29 Μαΐου. Τι θα δοκιμάσεις; Και τι δεν θα δοκιμάσεις! Πεντανόστιμους γκιουζλεμέδες από το Food Truck (το οποίο δεν αφήνει παραπονεμένους ούτε τους vegan), chimichangas από το Etnico, υγιεινές προτάσεις από το Pure Bliss, μπέργκερ με παστράμι από το Monster Burger, strreet food συνταγές (όπως Mexican Burrito και Pico de gallo) με προϊόντα Δωδώνη, για ταξίδια αστραπή μέχρι τη Λατινική Αμερική στο Mac'N Cheesus, παραμυθένια cupcakes από το Emi’s Cupcakes, τα διάσημα γλυκά του Κωνσταντινίδη ακόμα και δημιουργίες από σεφ-σταρς όπως είναι ο Δημήτρης Κατριβέσης (που ετοιμάζεται να ανοίξει όπου να ‘ναι και το La Pantera Negra του με μια πιο προσιτή ασιατικοπερουβιάνικη κουζίνα) και ο Ηλίας Σκουλάς (Food Mafia).
Εννοείται, δεν λείπουν ούτε το κρασί, ούτε τα smoothies, ούτε βέβαια ο καφές. Για τη μουσικοί φροντίζουν οι παραγωγοί του Pepper 96,6, ενώ το φεστιβάλ θα κλείσει με μια συναυλία του George Gakis σε rock ‘n’ roll ρυθμούς.
Info:
Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.Σ.Υ., Πειραιώς και Ερμού, Γκάζι
Ώρες Λειτουργίας: Παρασκευή 17.00-01.00, Σάββατο 12.00-01.00, Κυριακή 12.00-23.30
Είσοδος: €2,5
Περισσότερες πληροφορίες: www.athensstreetfoodfestival.gr και 210 9636489
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.