- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Οι λαλάδες είναι κατακόκκινες τουλίπες που ανθίζουν κάθε άνοιξη στη Χίο ομορφαίνοντας το νησί. Τέσσερα είδη της θεωρούνται απειλούμενα και χρήζουν προστασίας, γεγονός που έχει απασχολήσει κατά καιρούς πολλούς βοτανολόγους.


Οι Λαλάδες στου Ψυρρή, πάλι, είναι ένα εναλλακτικό παντοπωλείο που άνοιξε πριν από περίπου ένα χρόνο στην πλατεία Αγίων Αναργύρων. Ανήκει στην Ιωάννα Φραγκίσκου που είναι και η ίδια από τη Χίο. «Πάντα ήθελα κάτι δικό μου. Ένα μικρό μαγαζάκι πόλης. Ένα μικρό café ή ένα μπιστρό ή ένα παντοπωλείο. Κατέληξα στο παντοπωλείο μετά από έρευνα πάνω στην κοιλιοκάκη, μια ασθένεια από την οποία πάσχει πολύς κόσμος και που αδυνατεί να φάει προϊόντα που περιέχουν γλουτένη. Αρκετοί νομίζουν ότι πρόκειται για μόδα αλλά είναι πολλά τα παιδιά που υποφέρουν ακόμα κι αν φάνε ένα ψίχουλο. Ένιωσα ότι θέλω να προσφέρω. Είναι πολύ συγκινητικό όταν έρχονται τουρίστες από τα γύρω Hostels και έκπληκτοι ανακαλύπτουν ότι μπορούν να βρουν τρόφιμα που χρειάζονται. Η αρχική ιδέα ήταν να ανοίξω ένα κατάστημα μόνο με τέτοια προϊόντα αλλά στην πορεία κατάλαβα ότι δεν μπορούσε να στηθεί επιχειρηματικά, οπότε συμβιβάστηκα με διάφορα προϊόντα υγιεινής διατροφής αλλά και συμβατικά/βιολογικά – δίνοντας πάντα μεγάλη σημασία στους παραγωγούς», μας εξιστορεί. Έχει καταφέρει να δημιουργήσει κάτι ενδιάμεσο. Παρόλο που είναι παντοπωλείο, στην αυλή υπάρχει τραπεζάκι αλλά και καρέκλες που συχνά φιλοξενούν φίλους, γείτονες και γνωστούς που κάθονται εκεί για τσάι ή άλλα σπάνια ροφήματα.


Το φιλόξενο παντοπωλείο της Ιωάννας χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία. Αν και μικρό μπορείς να βρεις και του πουλιού το γάλα. Τα προϊόντα τα ψάχνει ένα-ένα. Βρήκαμε ταχίνι ψημένο σε ξυλόφουρνο, αβγά ελευθέρας βοσκής, ζυμωτό ψωμί, φουντουκοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, σπάνια βότανα και χίλια δυο καλούδια. Φυσικά, μπορεί κανείς να τα απολαύσει και στην ανοιξιάτικη αυλή του.


Info: Πλατεία Αγίων Αναργύρων 3, Ψυρρή, 2103255407 fb: https://www.facebook.com/lalades.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.