- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Καροτόσουπα με ginger και απόγνωση
Η νέα στήλη μαγειρικής είναι σεμνή, υπεράνω πάσης υποψίας και γεμάτη ανεκπλήρωτους πόθους
Υλικά
1 κιλό καρότα
2 ξερά κρεμμύδια
Φρέσκο ginger κατά βούληση
1 λίτρο ζωμό βραστών λαχανικών
Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Κόλιανδρος σε κόκκους
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Μετά μεγάλης δυσκολίας ήταν σε θέση να σκεφτεί το οτιδήποτε άλλο από το αγαπημένο της σημείο. Πλέον δεν μπορούσε τίποτα άλλο να κάνει. Το σκεφτόταν στη δουλειά, το σκεφτόταν στο αμάξι, το ονειρευόταν στον ύπνο του. Και τώρα που ψιλόκοβε το φρέσκο τζίνζερ και τα κρεμμύδια και τον έτσουζαν τα μάτια του, πάλι αυτό σκεφτόταν. Τον τρόπο που τεντωνόταν εκείνη για να μπορέσει να του το προσφέρει. Δεν είναι το αιδοίο το θέμα, του έλεγε. Είναι το πόσο απλόχερα σου δίνεται.
Αυτές τις τόσο γενναιόδωρες θάλασσες που τώρα πλέον δεν μπορεί πια να κολυμπήσει, αποκαθιστά μέσα του. Γι’ αυτό κόβει καρότα από το πρωί. Και δεν είναι φαλλικός συμβολισμός το καρότο. Δεν είναι ο φαλλός το θέμα του, ούτε καν ο δικός του. Θέλει απλά να δημιουργήσει μια θερμή και υγρή θαλπωρή και να χωθεί μέσα για πάντα. Μια σούπα παρήγορη και γρήγορη γιατί δεν έχει άλλες αντοχές. Ας κόβει καρότα από το πρωί μέχρι οι ροδέλες να γίνουν απλά γεωμετρικά τέλειες.
Εκείνη ήταν υπεράνω σχημάτων και φορμών. Και το αγαπημένο της σημείο είχε μέσα του όλη τη γεωμετρία της γης στην πιο άρτια τελειότητα της. Το λάδι υποδέχεται θορυβωδώς το τζίντζερ και τα φρέσκα κρεμμύδια. Αυτόν όμως η φασαρία τον κουράζει. Θέλει να εστιάσει μόνο στους ήχους του κεφαλιού του. Και στο κεφάλι του ακούγεται αποκλειστικά και μόνο εκείνη. Οι λέξεις και οι ήχοι που εκείνη κάνει όταν το αγαπημένο της σημείο αγαπιέται σωστά.
Κόβει το τελευταίο καρότο στη μέση με δύναμη και ευνουχίζει τον εαυτό του. Τελικά είναι όλα για το φαλλό του. Γιατί προσποιείται το αντίθετο; Προσθέτει τα ευνουχισμένα καρότα σε καλοσχηματισμένες πανομοιότυπες ροδέλες στο τηγάνι. Κάνει τρεις γύρες με τη ξύλινη κουτάλα και νιώθει ότι ανακατεύει το μέσα του. Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να παθαίνει τέτοια απίστευτη μανία με ένα όργανο; Αναρωτιούνται οι φίλοι του. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν θυμάται αν είναι καλή ή απότομη, αν είναι τόσο όμορφη ή απλά συνηθισμένη. Δεν θυμάται καν ποιο είναι το αγαπημένο της φαγητό πια. Όλα στο μυαλό του είναι τοιχώματα και βάθος και συσπάσεις και αποχρώσεις του κόκκινου.
Αδειάζει στο τηγάνι το ζουμί από τα χτεσινά βρασμένα λαχανικά, ο ίδιος όμως είναι γεμάτος. Το κοιτάζει λίγο να κοχλάζει και το αποσύρει απότομα από τη φωτιά. Ήταν πάντα απότομος μαζί της, αυτό το θυμάται. Της άρεσε όμως. Πάντα της άρεσε. Το ξέρει ότι ο ήχος του μπλέντερ θα του χαλάσει τη σιωπή αλλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Βάζει όλα τα υλικά μέσα και χτυπάει. Χτυπάει μια, δύο, τρεις. Εκείνης δεν θα της ήταν ποτέ αρκετό. Θα ζήταγε και άλλο. Όλα τα ζήταγε το αγαπημένο της σημείο, όλα με αναίδεια και θρασύτητα. Ναι ήταν αναιδές. Εκείνη ποτέ, αυτό πάντα.
Ρίχνει το περιεχόμενο του μπλέντερ σε μια κατσαρόλα και το αφήνει να ζεσταθεί. Λίγο αλάτι. Πιο πολύ. Και άλλο. Και άλλο. Όπα. Στον κόλιανδρο είναι πιο μετρημένος, στην καυτερή όμως πιπεριά τα δίνει όλα. Σερβίρει στο πιάτο, το πιάτο όμως δεν τρώγεται. Του ’πεσε πολύ ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά και επιβλήθηκε σε κάθε άλλη γεύση. Τρώει τη φωτιά του και καίγεται. Πώς κάνεις έτσι τώρα για μια πουτάνα; Λέει δυνατά στον εαυτό του. Αφού εσύ την έδιωξες. Αφού εσύ βαρέθηκες να την πηδάς. Αφού εσύ την κεράτωσες.
Φάε τώρα όλη τη σούπα της απόγνωσης και ζεματίσου. Μαλάκα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.