- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η Ιστορία μιας Κάψουλας Καφέ Nespresso
Μάθετε τα στάδια που ακολουθεί μια κάψουλα καφέ Nespresso από την παραγωγή της μέχρι να φτάσει στην κούπα σας! Για την αυθεντική εμπειρία Nespresso.
Ήδη γνωρίζεις τη γευστική της υπεροχή. Κάθε φορά που η κούπα σου γεμίζει με μια Εκλεκτή Ποικιλία της Nespresso, το άρωμα απλώνεται σε όλο το σπίτι. Ύστερα έρχεται η απόλαυση. Κλείνεις τα μάτια, πλησιάζεις την κούπα στα χείλη και η πλούσια, βελούδινη γεύση του καφέ πλημμυρίζει το στόμα σου. Ναι, οι κάψουλες της Nespresso είναι μια εμπειρία που δεν θα μπορούσε να λείπει από την καθημερινότητά σου. Γνωρίζεις όμως το ταξίδι που κάνει μέχρι να φτάσει στην κούπα σου και να γεμίσει με άρωμα τα πρωινά σου;
Ο καφές της Nespresso καλλιεργείται στα πιο εκλεκτά εδάφη του κόσμου. Κάπου ανάμεσα στους τροπικούς του Αιγόκερω και του Καρκίνου, εκεί που το εξωτικό δέντρο Coffea Rubiaceae μεγαλώνει και χαρίζει τους πορφυρούς καρπούς του. Από εκεί ξεκινάει το ταξίδι κάθε εκλεκτής ποικιλίας Nespresso.
Το 2003 η Nespresso συνεργάστηκε με την ΜΚΟ Rainforest Alliance για τη δημιουργία ενός προγράμματος που σήμερα συνεχίζει να προστατεύει το φυσικό περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των καλλιεργητών, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την παραγωγή ύψιστης ποιότητας καφέδων σε βάθος χρόνου.
Ύστερα έρχεται η συγκομιδή. Οι καλλιεργητές αφιερώνουν χρόνο κάνοντας τη συγκομιδή με τα χέρια τους, εξασφαλίζοντας έτσι μόνο τα τέλεια ωριμασμένα κεράσια καφέ. Στη συνέχεια τα κεράσια κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το μέγεθος, την πυκνότητα και το χρώμα τους. Έτσι δικαιολογείται η άψογη γεύση του Nespresso.
Πριν οι κόκκοι του καφέ αρχίσουν το μεγάλο ταξίδι τους, πρέπει να περάσουν το στάδιο μιας αυστηρής αξιολόγησης. Μιας που ένας μόνο ελαττωματικός κόκκος μπορεί να καταστρέψει μια ολόκληρη παρτίδα, οι άνθρωποι της Nespresso επιλέγουν με αυστηρά κριτήρια μόνο τους καλύτερους κόκκους.
Στη συνέχεια οι κόκκοι φορτώνονται με απόλυτη προσοχή και ο καφές ταξιδεύει μέσω των πιο αποτελεσματικών θαλάσσιων διαδρομών και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθεί οποιαδήποτε αλλοίωση από τη θερμότητα και την υγρασία. Έτσι ο καφές φτάνει στον προορισμό του φρέσκος και γεμάτος γεύση, όπως τη στιγμή που φεύγει από τις καλλιέργειες.
Η φροντίδα και η προσοχή όμως, δεν σταματούν εδώ. Οι κόκκοι του νωπού καφέ είναι ευαίσθητοι στην υγρασία και στις μυρωδιές. Εάν αποθηκευτούν σε κακές συνθήκες, μπορούν να απορροφήσουν ανεπιθύμητα αρώματα. Για τον λόγο αυτό, η Nespresso συνέβαλε στην κατασκευή ειδικής αποθήκης σε λιμάνι της Ευρώπης, όπου η θερμοκρασία παραμένει σταθερή και ο αέρας φιλτράρεται.
Πριν φτάσουν στη διαδικασία καβουρδίσματος οι κόκκοι του καφέ περνάνε μια σειρά από γευστικές δοκιμές και ελέγχους, ώστε να είναι απόλυτα σίγουρο ότι πληρούν τις φυσικές και αισθητηριακές προδιαγραφές. Οι ειδικοί του καφέ επιλέγουν τις εκλεκτότερες σοδειές παγκοσμίως, οι οποίες αντιπροσωπεύουν μόνο το 10% της παγκόσμιας παραγωγής καφέ. Από αυτό το κομμάτι μόνο ένα 10% με 20% ανταποκρίνεται στα ποιοτικά κριτήρια της Nespresso.
Έπειτα έρχεται η τέχνη του καφέ. Το αρωματικό δυναμικό των καφέδων μεταμορφώνεται μέσα από τη δημιουργία χαρμανιών, το καβούρδισμα και την άλεση. Έπειτα τα 900 πολύτιμα πτητικά αρώματα του καφέ κρατιούνται επτασφράγιστα μέσα στις κάψουλες.
Τι έρχεται μετά; Η απόλαυση. Η αξέχαστη αυτή στιγμή, όταν όλα τα αρώματα που με τόση προσοχή αναπτύχθηκαν και προστατεύτηκαν, απελευθερώνονται κάτω από τη μύτη σου. Αυτή είναι η αξία της εμπειρίας μια πραγματικά Εκλεκτής Ποικιλίας.
*Για να ξεκινήσει το ταξίδι του καφέ πάλι από την αρχή, μην ξεχνάς να ανακυκλώνεις τις κάψουλες της Nespresso.
Και για το τέλος, μια απρόσμενη συνταγή (μπορείς να δεις περισσότερες στο www.nespresso.com ή στην εφαρμογή Nespresso για κινητά) που αναδεικνύει τα αρώματα των Εκλεκτών Ποικιλιών της Nespresso και μεγιστοποιεί τη γεύση τους:
Viennois με γεύση μπισκότων τζίντζερ
Συστατικά:
1 κάψουλα Εκλεκτής Ποικιλίας Dharkan
Κρέμα γάλακτος
80ml σιρόπι με γεύση μπισκότων τζίντζερ
1 κουταλάκι μέλι
Μερικά θρυμματισμένα καρύδια
Παρασκευή
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και απαλά ενσωματώστε το σιρόπι. Αφήστε τη σαντιγί να κρυώσει στο ψυγείο για 2 ώρες. Βάλτε μία κουταλιά του γλυκού μέλι σε μία κούπα Espresso, έπειτα προσθέστε μία Εκλεκτή Ποικιλία Dharkan (25ml) και στη συνέχεια τη σαντιγί. Διακοσμείστε με λίγο μέλι και μερικά θρυμματισμένα καρύδια.
Nespresso Boutiques: Λ. Κηφισίας 168, Νέο Ψυχικό/ Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 21, Κολωνάκι/ Λεβίδου 11, Κηφισιά/ Μητροπόλεως 36& Πλουτάρχου, Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 800 1171300 (χωρίς χρέωση από σταθερό εντός Ελλάδος)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.