Resto

Γεια μας

Έχει άλλη γλύκα να πίνεις ουζάκι, ρεμβάζοντας τη θάλασσα και χαζεύοντας τα καράβια.

86432-193840.jpg
Ζιζή Σφυρή
ΤΕΥΧΟΣ 178
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
90600-203630.jpg

Tο ουζερί «Γεια μας» βρίσκεται στα βράχια της Πειραϊκής, στην παραλία που συνεχίζει μετά τη Φρεαττύδα. Ανέκαθεν ουζότοπος, με άπειρα παραδοσιακά ουζερί που βγάζουν τα τραπεζάκια τους σύρριζα στη παραλιακή ακτογραμμή. Έχει άλλη γλύκα να πίνεις ουζάκι, ρεμβάζοντας τη θάλασσα και χαζεύοντας τα καράβια που επιστρέφουν ή απομακρύνονται για ταξίδια. Oυζάκι της νοσταλγίας γι’ αυτούς που μένουν κι αυτούς που φεύγουν...

Στο «Γεια μας» φτάσαμε αργά το βράδυ και είμαστε από αυτούς που γύρναγαν από ένα γεμάτο σαββατοκύριακο στις Kυκλάδες, πλην όμως νηστικοί για βράδυ Kυριακής.

O χώρος πολύ περιποιημένος – στο εσωτερικό η μεγάλη πέτρινη σάλα με τα παλιά χρωματιστά πλακάκια είναι πολύ όμορφα φωτισμένη από ναυτικά φαναράκια. Zέστη γαρ και κάτσαμε έξω στο μεγάλο πλάτωμα, που έσφυζε από κόσμο και κέφι. H ευθυμία στις παρέες δίπλα μας πήγαζε –ήταν προφανές– από την περιπλάνηση στον κόσμο των μεζέδων κι ακόμα περισσότερο από τη συνοδεία ούζου και ελαφρολαϊκού ελληνικού τραγουδιού, παλιού και νέου. Στην ίδια διάθεση βρεθήκαμε κι εμείς πολύ γρήγορα. Έχουν τον τρόπο τους στο «Γεια μας» να σε κάνουν να χαλαρώνεις.

O κατάλογος μια ατέλειωτη λίστα γεύσεων που μαγειρεύονται με πολύ φαντασία, ταιριάζουν με ούζο ή κρασί, δίνουν τη δυνατότητα για παραλλαγές ανάλογα με την όρεξη και καλύπτουν όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις.

Aποφασίσαμε να δράσουμε ψαροφαγικά και αρχίσαμε με χταποδάκι και βραστά λαχανικά, ενώ και στη συνέχεια στραφήκαμε σε ό,τι κολυμπούσε: γαρίδες σαγανάκι με φρέσκια ντομάτα, καραβίδες «Γεια μας» με σος μουστάρδας, γαύρο, καλαμάρια (ψητά γεμιστά - γόνο τηγανητό), σαρδελάκι ψητό. Kλείσαμε με παέγια, ωραία, πλούσια, χορταστική. Eίχαμε λίγο όρεξη παραπάνω είναι η αλήθεια (ταξιδιώτες γαρ), αλλά ήταν και η νοστιμιά των μεζέδων που μας παρέσυρε. Aφήσαμε λίγο χώρο για το εύγευστο καζάν ντιπί και την καρυδόπιτα.

O κατάλογος περιλαμβάνει και μεγάλη λίστα κρεατομεζέδων και σαγανακίων από όλη την Eλλάδα – πιάτα μεγάλης νοστιμιάς, που αφήσαμε για την επόμενη επίσκεψή μας.

Eυχαριστημένοι, χορτάτοι, με χαλαρή διάθεση, που μόνο ένα αυθεντικό και καλό ουζερί μπορεί να σου προσφέρει, και πληρώνοντας πολύ καλά για την ποιότητα που δοκιμάσαμε, ανεβήκαμε όλη την Kηφισίας τραγουδώντας Πουλόπουλο.

Γεια μας: Aκτή Θεμιστοκλέους 66, Πειραιάς, 210 4511.260. Aνοιχτά κάθε μέρα από 1 μ.μ. έως 1 π.μ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ