- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
«Aρίων», ένα λαμπερό στέκι στη Σκάλα της Πάτμου που το ξέρουν και το αγαπούν όλοι
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το all day cocktail bar restaurant «Aρίων» στην Σκάλα της Πάτμου έχει μακριά ιστορία και σε κάνει να περνάς τέλεια όλες τις ώρες της ημέρας
Το «Αρίων», ΤΟ all day cocktail bar restaurant στην Πάτμο, σε υποδέχεται μόλις πατάς το πόδι σου στο νησί: είναι αυτό που χρειάζεσαι όταν κατεβαίνεις από το πλοίο λίγο ταρακουνημένη (κατά το shaken not stirred). Θέλεις ένα παγωμένο κάτι-τις, καφέ, κοκτέιλ, ποτό, μπιρόνι, αναψυκτικό, θέλεις να αράξεις στη δροσιά και να χαζεύεις τη θάλασσα από στεριά, επιτέλους, με κάτι νόστιμο στο τραπεζάκι μπροστά στα μάτια σου και με ωραία μουσική στα αυτιά σου. Ο «Αρίων» τα έχει όλα αυτά, και πολύ περισσότερα – οι τακτικοί της Πάτμου το ξέρουν το μαγαζί, όταν το αναφέρεις σου λένε «Αααα βέεεεεβαια, είναι τέλειος ο Αρίων, έχω πάει πολλές φορές!».
Δεν έχω πάει πολλές φορές είναι η αλήθεια, αλλά όλα στον «Αρίωνα» είναι μοναδικά, καταλαβαίνεις αμέσως γιατί ο Ντέηβιντ Μπόουι ο συγχωρεμένος και μεγαλοφυής ήτανε τόσο καλός πελάτης. Εκτός από την τοποθεσία, τσακ-μπαμ πάνω στο λιμάνι και με το Αιγαίο στο πιάτο. Μια και είπα πιάτο, η κουζίνα, μεσογειακή/νησιώτικη, είναι υψηλού επιπέδου, επιμελημένη από σεφ με δύο αστέρια Μισελέν στο ενεργητικό του. Οι πίτσες είναι μοναδικές, πιο Ιταλικές από τις Ιταλικές – τις ψήνει με κέφι ο Κώστας, που έχει εκατομμύρια πίτσες στο ενεργητικό του. Στην μπάρα είναι ο διάσημος (από την «Στοά» και από πολλά ακόμα) κοκτειλίστας Γιώργος Κουμπής, που μπορεί να συνθέσει από κλασικά μέχρι τρελά και παλαβά κοκτέιλ για πλάκα. Στις μουσικές είναι η σούπερ καταπληκτική Γαλήνη Τσεβά, η οποία, άσχετα που είναι φίλη μου, είναι πραγματικά καταπληκτική και οι μουσικές της τα σπάνε, το λένε και ξένοι άνθρωποι που δεν είναι κολλητοί της.
Ο «Αρίων» ξεκίνησε το 1968 σαν καφέ μπαρ, σε ένα εντυπωσιακό κτίριο του 1900 που κάποτε ήτανε καρνάγιο. Λειτουργεί με νέα διεύθυνση για δεύτερο χρόνο, με μεγάλη επιτυχία – είναι αγαπημένο meeting point στο νησί, από το οποίο περνάνε κάθε χρόνο ένα σωρό γνωστοί καλλιτέχνες. Από το νησί, αλλά και από τον «Αρίωνα». Δηλαδή αν πάτε στην Πάτμο, οπωσδήποτε θα περάσετε από τον «Αρίωνα», είναι ανοιχτός από τις 8.00 το πρωί ως αργά το βράδυ, προσφέρει τα πάντα, με σέρβις, φαγητό, ποτό, καφέ, όλα υψηλού επιπέδου... κυρίως με ατμόσφαιρα τόσο νησιώτικη που δεν μπορείς να μην υποκύψεις. Και να παραγγείλεις άλλο ένα κοκτέιλ.
«Αρίων» All day cocktail bar restaurant, Πάτμος, Σκάλα, 6936874852, 2247031725
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και για άλλα πολλά νόστιμα που συμβαίνουν στο ωραίο ιταλικό του Ψυρρή
Δεν είναι απλά το εστιατόριο του Κτήματος, αλλά ένα από τα νοστιμότερα της περιφέρειας
Και με αυτό το λαχταριστό μενού που δημιούργησε η Μυρσίνη Λαμπράκη μάλλον θα γίνει
Δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο, αλλά ένα ταξίδι στη γεύση και την παράδοση
Η διαχρονική γοητεία μιας entrecοte café de Paris
Και με καινούργιες, λαχταριστές συνταγές!
Εδώ θα νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στην αυλή του σπιτιού σου!
Με σεβασμό στην παράδοση και φρέσκες, αγνές ελληνικές πρώτες ύλες
Χειροποίητα ζυμαρικά και φοβερή πίτσα στον ξυλόφουρνο
Το αγαπημένο all day στέκι της Ηλιούπολης
Στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, είναι μια από τις πιο αξιόπιστες πίτσες της πόλης
Μια σύγχρονη ερμηνεία της μαγειρικής παράδοσης της ελληνικής υπαίθρου και κυρίως της Πελοποννήσου
Ο Κώστας Ζουγανέλης των Bar Guru Bar και Buba στο νέο του στέκι στο Ψυχικό
Όλοι αγαπάμε έναν κόκορα κρασάτο με χοντρό μακαρόνι και μια λεμονάτη ρεβυθάδα
Εκεί θα πας αν θέλεις να δεις μαζεμένη την κοσμική Θεσσαλονίκη. Κατά προτίμηση το μεσημέρι.
Η Ελένη Σαράντη μαγειρεύει τις αναμνήσεις της από τα κυριακάτικα τραπέζια της μαμάς
Στη καρδιά του 11ου διαμερίσματος του Παρισιού, ο σεφ Paul-Henri και η γυναίκα του Margaux, μας προσκαλούν σε ένα Μεσογειακό γαστρονομικό ταξίδι
Ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Αϊβαλιώτης παίζει την ελληνική κουζίνα στα δάχτυλα
Στα μετόπισθεν, αγνά και λαϊκά του Ταύρου, η πιο φαεινή ιδέα για φρέσκο ψάρι
Ξεκίνησε σαν καφενείο, από έναν ερασιτέχνη ψαρά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.