- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το La Caza Azul είναι το μπλε σπίτι της Φρίντα Κάλο στο Περιστέρι
Το μεξικάνικο στέκι γιορτάζει τα 6 του χρόνια με ένα μεγάλο πάρτι
La Caza Azul: το μεξικάνικο στέκι στο Περιστέρι δεν είναι μόνο ένα νόστιμο εστιατόριο
La Caza Azul ή αλλιώς «το μπλε σπίτι», το σπίτι της Φρίντα Κάλο μέσα στο οποίο έζησε, ονειρεύτηκε και ζωγράφισε μερικούς από τους πιο διάσημους πίνακές της. Από αυτή τη θρυλική γυναίκα εμπνεύστηκε και το δικό μας “La Casa Azul” στο Περιστέρι. Χρωματιστά μαξιλάρια, τοίχοι βαμμένοι σε αυτή τη μοναδική απόχρωση του μπλε, μία φουντωτή αυλή που θυμίζει εκείνες των μεξικάνικων σπιτιών, έργα τέχνης σε έντονα χρώματα που τόσο αγαπούσε η μεξικανή καλλιτέχνης. Από την είσοδο κιόλας, νιώθεις σαν να βρίσκεσαι στην πατρίδα της.
Αυτό το μπλε σπίτι δεν θα μπορούσε να σερβίρει οτιδήποτε άλλο πέρα από μεξικάνικη κουζίνα. Όμως, μια μεξικάνικη κουζίνα αυθεντική, με παραδοσιακά πιάτα του Μεξικού, εκλεκτά γαστρονομικά προϊόντα, cocktails που σε μεταφέρουν σε αυτή τη μακρινή γωνιά της Γης από την πρώτη κιόλας γουλιά. Δεν πρόκειται μόνο για εστιατόριο. Στο La Casa Azul η γαστρονομία συναντά τη μεξικάνικη κουλτούρα όσο και την τέχνη. Θα βρεις μοναδικά διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι, θα παρακολουθήσεις ενδιαφέρουσες πολιτικές εκδηλώσεις, πάντα θα δοκιμάζεις κάτι νόστιμο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα πολιτιστικό κέντρο που φέρνει την πλούσια μεξικανική παράδοση λίγο πιο κοντά μας.
Ιδανική ευκαιρία για να ζήσεις όλα τα ωραία παραπάνω από πρώτο χέρι είναι αυτή η Κυριακή 16 Ιουνίου. Τότε το La Caza Azul συμπληρώνει 6 χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει με ένα ξεχωριστό πάρτι. Μεξικάνικες γεύσεις, μουσική, πολλές εκπλήξεις, όλα σε μία μοναδική βραδιά που θα μας ταξιδέψει για λίγο στη Λατινική Αμερική και που σίγουρα θα θυμόμαστε για καιρό.
Θηβών 143 και Πελοπίδας 13, Περιστέρι, 210 5716143, www.lacasaazul.gr, Fb: LA CASA AZUL – Gastro Barra Latinoamericana, Instagram: @_la_casa_azul
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και για άλλα πολλά νόστιμα που συμβαίνουν στο ωραίο ιταλικό του Ψυρρή
Δεν είναι απλά το εστιατόριο του Κτήματος, αλλά ένα από τα νοστιμότερα της περιφέρειας
Και με αυτό το λαχταριστό μενού που δημιούργησε η Μυρσίνη Λαμπράκη μάλλον θα γίνει
Δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο, αλλά ένα ταξίδι στη γεύση και την παράδοση
Η διαχρονική γοητεία μιας entrecοte café de Paris
Και με καινούργιες, λαχταριστές συνταγές!
Εδώ θα νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στην αυλή του σπιτιού σου!
Με σεβασμό στην παράδοση και φρέσκες, αγνές ελληνικές πρώτες ύλες
Χειροποίητα ζυμαρικά και φοβερή πίτσα στον ξυλόφουρνο
Το αγαπημένο all day στέκι της Ηλιούπολης
Στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, είναι μια από τις πιο αξιόπιστες πίτσες της πόλης
Μια σύγχρονη ερμηνεία της μαγειρικής παράδοσης της ελληνικής υπαίθρου και κυρίως της Πελοποννήσου
Ο Κώστας Ζουγανέλης των Bar Guru Bar και Buba στο νέο του στέκι στο Ψυχικό
Όλοι αγαπάμε έναν κόκορα κρασάτο με χοντρό μακαρόνι και μια λεμονάτη ρεβυθάδα
Εκεί θα πας αν θέλεις να δεις μαζεμένη την κοσμική Θεσσαλονίκη. Κατά προτίμηση το μεσημέρι.
Η Ελένη Σαράντη μαγειρεύει τις αναμνήσεις της από τα κυριακάτικα τραπέζια της μαμάς
Στη καρδιά του 11ου διαμερίσματος του Παρισιού, ο σεφ Paul-Henri και η γυναίκα του Margaux, μας προσκαλούν σε ένα Μεσογειακό γαστρονομικό ταξίδι
Ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Αϊβαλιώτης παίζει την ελληνική κουζίνα στα δάχτυλα
Στα μετόπισθεν, αγνά και λαϊκά του Ταύρου, η πιο φαεινή ιδέα για φρέσκο ψάρι
Ξεκίνησε σαν καφενείο, από έναν ερασιτέχνη ψαρά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.