- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
ΦΙΣ, στο καινούργιο της Βούλας για φρέσκο ψάρι και γλέντια αλά ελληνικά
Πήγαμε στο καινούργιο σποτ των νοτίων και ιδού η εμπειρία μας
Το ΦΙΣ στη Βούλα έχει ατμόσφαιρα από νησί, ξέρει από καλό ψάρι και αγαπάει τα γλέντια
Και λέγαμε όλοι εμείς οι νότιοι πόσο μας έλειπε ένα μαγαζί που να συνδυάζει καλό φαγητό με ωραίο τζέρτζελο και ήταν σαν να μας άκουσαν οι ιδιοκτήτες του ΦΙΣ.
Τα αδέρφια Μαρακάκη μαζί με τον Ετιέν Τοπαλιάν και δυο ακόμα συνεταίρους, τον Χρήστο Βερύκιο και τον Γρηγόρη Στράτη, ένωσαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους που μετράνε πολλά επιτυχημένα μαγαζιά της αθηναϊκής εστίασης (Papillon, Forty, Etien Pizza Bar κ.ά.) και δημιούργησαν ένα μαγαζί... μούρλια!
Ο χώρος είναι μίνιμαλ και φωτεινός, κυριαρχεί μια ανάλαφρη νησιώτικη αισθητική, λευκό με ξύλο, ψάθινα φωτιστικά, όμορφα και άνετα έπιπλα συμπληρώνουν το σκηνικό. Εξαιρετικά ταιριαστό, αν σκεφτείς ότι «εδώ (στα νότια) έχει πάντα ήλιο» και καλοκαίρι 24/7.
Στο μενού θα βρεις όλες εκείνες τις νοστιμιές της θάλασσας που ξέρεις και αγαπάς και που εδώ σερβίρονται σε διάφορες μορφές, από ceviche και tartare μέχρι το highlight του σεφ, Χάρη Κόσσυφα, που είναι τα γιουβαρλάκια θαλασσινών με μπόλικο αυγολέμονο. Θα βρεις και φρέσκο ψάρι, κολοχτύπες και καραβίδες αν είσαι της σχάρας. Όπως εξηγεί ο Γρηγόρης, οι βασικοί προμηθευτές του μαγαζιού είναι δυο ψαροντουφεκάδες που φέρνουν στο ΦΙΣ φρεσκοψαρεμένα ψάρια και θαλασσινά καθημερινά.
Μετά τα μερακλίδικα ντιπάκια της αρχής (βούτυρο με καραμελωμένο κρεμμύδι του ονείρου και σπιτική κέτσαπ από ζουμερές ντομάτες που τα συνόδευε σπιτικό προζυμένιο ψωμί και τραγανή λαγάνα), ενημερωθήκαμε ότι το ψάρι σερβίρεται σε πραγματικά όποια μορφή θες, από σχάρα και κρούστα από αλάτι μέχρι και σασίμι. Οι ορκισμένοι κρεατοφάγοι στο ΦΙΣ δεν θα μείνουν νηστικοί καθώς στο μενού μπορεί κανείς να βρει και δύο επιλογές από κρέας τις οποίες δε δοκιμάσαμε, αλλά επιφυλασσόμαστε. Η λίστα των κρασιών είναι πολύ ενημερωμένη, με επιλογές από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα για όλα τα γούστα. Και στο τέλος μας περίμενε μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη: θεσπέσιο εκμέκ με τσουρέκι και κρέμα βανίλιας και φιστικιού αφιερωμένο σπέσιαλ σε κάθε γλυκατζή.
Δεν είναι μόνο αυτά που μας έκαναν να αγαπήσουμε το ΦΙΣ. Τα περισσότερα Παρασκευοσάββατα και τα κυριακάτικα μεσημέρια στήνονται γλέντια άνευ προηγουμένου! Καθώς τα πιάτα σιγά σιγά αποσύρονται και τη θέση τους παίρνουν οι φιάλες του ποτού, η μουσική δυναμώνει και τα ελληνικά τραγούδια πάνε κι έρχονται. Όλοι σηκώνονται από τα τραπέζια και ο χαμός ξεκινά! Άγνωστοι μεταξύ τους μέχρι εκείνη την ώρα γίνονται μια παρέα και στο μαγαζί αρχινά γλέντι τρικούβερτο. Από Ρέμο και Οικονομόπουλο μέχρι Μαρινέλλα και Πάριο, όλοι έχουν θέση στο μικρό μαγαζάκι στον πεζόδρομο της Βούλας που μας γυρνά κάποια χρόνια πίσω, στην παλιά καλή αθηναϊκή νύχτα και διασκέδαση. Μαθαίνω πως κάθε Πέμπτη θα υπάρχει live στο μαγαζί… και βρήκαμε (άλλη μία) ευκαιρία να ξαναπάμε.
Το ΦΙΣ φαίνεται να μην είναι ένα ακόμα party restaurant που η μόδα του θα περάσει. Είναι ένα στέκι που εμείς οι νότιοι είχαμε ανάγκη να έχουμε στα μέρη μας, ένα πολύ «ζωντανό» εστιατόριο για καλοφαγάδες και ανθρώπους που ξέρουν να γλεντούν με την ψυχή τους.
ΦΙΣ Fish & Drinks, Ποσειδώνος 14 Βούλα 2108990152
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.