- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Paloma’s: Για Palomas και spicy mezcalitas στο ολοκαίνουργιο στέκι του Κολωνακίου
Με ωραία ατμόσφαιρα, καλά ποτά και έντονο socializing
Το Paloma’s είναι ένα νέο πόστο στο Κολωνάκι με λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο
Άρτι αφιχθέν από τα βάθη της Λατινικής Αμερικής το Paloma’s, άνοιξε λίγες μόλις μέρες πριν στον πολύβουο πεζόδρομο της Χάρητος, με σαφείς επιρροές, αισθητική, γεύσεις και μυρωδιές της μαγικής αυτής γωνιάς του πλανήτη. Αυτοί που με ξέρουν, ξέρουν και την αδυναμία που έχω στα latin american resto, οπότε δε γινόταν να μην είμαι από τους πρώτους που θα το δοκίμαζαν. Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις γιατί πιστεύω ότι σύντομα το Paloma’s θα γίνει ένα από τα φετινά hot στέκια του Κολωνακίου...
Έχει έντονα χρώματα και όμορφη διακόσμηση, open space kitchen για να χαζεύεις τα δρώμενα, και τροπικά φυτά που σε μεταφέρουν με τη μία στα βάθη του Μεξικού. Κοντά σ’ αυτά πρόσθεσε και την μπάρα με τα ψαγμένα mezcal και τα house κοκτέιλ και τότε θα καταλάβεις γιατί είναι ένας ιδανικός προορισμός για μια στάση με tacos πριν τη νυχτερινή έξοδο. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν οι ροζ τοίχοι που ταίριαζαν άψογα με το υπόλοιπο design και οι boho ξύλινες καρέκλες. Είναι το τέλειο spot για να κάνεις socializing over a drink, να χαζέψεις την περαντζάδα στον πεζόδρομο και να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό.
Στον κατάλογο δεν θα βρεις τις κλασικές επιλογές ενός μεξικάνικου εστιατορίου, κάτι που μου άνοιξε ακόμα περισσότερο την όρεξη να δοκιμάσω όσα περισσότερα πιάτα μπορούσα. Το μενού είναι βασισμένο στη λατινοαμερικάνικη κουλτούρα, οπότε θα βρεις ζουμερά τάκος από ωμό τόνο ή μοσχάρι, τραγανές κροκέτες πατάτας, νόστιμα tiradito από ψάρι ημέρας καθώς και ακόμα πιο εξεζητημένες προτάσεις όπως κροκέτες από yucca και τηγανητό κέικ καλαμπόκι με πίκλα κάκτου. Στα highlights του καταλόγου συγκαταλέγονται τα anticucho (στικς απο κρέας) από wagyu beef και το chicken ajo blanco.
Δοκιμάσαμε (σχεδόν) τα πάντα και ξεχωρίσαμε τις coxhinas potatoes, τα piri piri shrimps και τα baby λαχανικά με καραμέλα ταμάρινθου τα οποία συνοδεύσαμε με μπόλικες μαργαρίτες - μια ίσον καμία άλλωστε… Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τη spicy mezcalita – είναι πολλοί που το προτιμούν καυτό - καθώς και την παραδοσιακή Paloma του μαγαζιού.
Εννοείται πως κρατάς λίγο χώρο, αφενός γιατί αξίζει να δώσεις μια ευκαιρία και στη namelaka με passion fruit pure και φιστίκι Αιγίνης, και αφετέρου γιατί χωρίς γλυκάκι δεν γίνεται…
Αν σε βγάλει ο δρόμος σου προς Κολωνάκι, πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις μια στάση στο Paloma’s. Θα δεις, θα πιεις, θα φας και θα σουσουδιάσεις απολαυστικά, στο εγγυώμαι!
Χάρητος 43, Κολωνάκι, 2107299373
INFO
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.