Βakù, μεσογειακή κουζίνα σε ασιατική ατμόσφαιρα
Το ιδανικό μέρος για ζεστές χειμωνιάτικες βραδιές στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Πόσες φορές σας έχει τύχει να δείτε μια τέλεια φωτογραφία ενός εστιατορίου ή ενός φαγητού και να σκεφτείτε «το θέλω, το θέλω, το θέλωωωω»; Ε λοιπόν αυτό έπαθα! Το Βakù, που πήρε την ονομασία του από την πόλη του Αζερμπαϊτζάν, έχει σήμα κατατεθέν τη ζεστή φιλοξενία και την εντυπωσιακή διακόσμηση που σε ταξιδεύει νοητά στα παράλια της Κασπίας Θάλασσας. Μια φωτογραφία του εσωτερικού χώρου με τα custom made έπιπλα, τα αζέρικα χαλιά και τα εντυπωσιακά φωτιστικά ήταν αρκετή για να με πείσει για μια επίσκεψη.
Τετάρτη βράδυ, μετά τη δουλειά, αποφασίζουμε με μια φίλη ότι μια βόλτα στην παραλιακή είναι ό, τι πρέπει. Φτάνουμε στο υπέροχο «The Margi Hotel», μπαίνουμε στο εστιατόριο και κάνουμε μια στάση στο open style bar του για ένα χαλαρωτικό κοκτέιλ από τα χεράκια του mixologist (και κούκλου) Κωνσταντίνου Μπάση.
Το μενού του εστιατορίου επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής. Όλα τα πιάτα στο μενού έμοιαζαν λαχταριστά και αποφασίσαμε να αρχίσουμε με μια ζεστή σούπα, ιδανική για την εποχή. Διαλέξαμε τη σούπα αγκινάρας Ιερουσαλήμ με κοτόπουλο μπρεζέ πάνω σε πουρέ από μανιτάρια porcini και μπρουσκέτα από πατέ φουά-γκρά και τσάτνευ αχλαδιού. Η απαλή γεύση και η βελουτέ υφή της με ενθουσίασαν, μόνο που τώρα πρέπει να εξηγήσω στη μαμά μου γιατί εξακολουθούν να μη μ’ αρέσουν οι δικές της αγκινάρες.
Η φίλη Αγγελική με κοίταξε δύσπιστα όταν ήρθε το ταρτάρ από μαρινέ και gravlax σολωμό. Το αυγό σε κρούστα ψωμιού και η σος από γιαούρτι με wasabi που το συνόδευε της άλλαξε γνώμη μετά την πρώτη πιρουνιά και ξαναμιλήσαμε όταν πια τελείωσε το πιάτο.
Στο κυρίως πιάτο, πιάσαμε λαυράκι. Κυριολεκτικά. Τα λαυράκι μας συνοδευόταν με σταμναγκάθι, λευκό ταραμά, καλαμάρι σωτέ και αχινοσαλάτα. Λαχταριστό, ζουμερό, ελαφρύ. Τέ-λει-ο.
Όσο για το επιδόρπιο «Τα εσπεριδοειδή», η κρέμα λεμονιού και το παγωτό grand marnier είναι αυτό που λέμε «η συνταγή της ευτυχίας».
Φέτος, το Βakù έχει και μια έκπληξη. Τις «Laid Back Fridays», όπου κάθε Παρασκευή μπορούμε να απολαμβάνουμε τη μοναδική ατμόσφαιρα του εστιατορίου και ένα ειδικό μενού στην τιμή των €25.
The Margi Hotel/ Βakù Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 210 9670924
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρεις νεαρές Κρητικοπούλες φέρνουν τα καλύτερα από το νησί
Ελληνικά μεζεδάκια και μουσικές με φόντο το γιουσουρούμ
Οι αθηναϊκές ταράτσες ανοίγουν σιγά σιγά
Το κρυφό, ιταλικό μυστικό της Γλυφάδας
Με έμπνευση από τη Μαρία Κάλλας και την αύρα της στον πολύ στιλάτο χώρο
Κρασιά ήπιας παρέμβασης, γεύσεις από τη θάλασσα και live jazz
Ένα νέο ασιατικό fusion εστιατόριο για νύχτες εξωτικές κι ονειρεμένες
Ντόπιοι, ξωμάχοι και γκαιντατζήδες οι θαμώνες της
Πεντανόστιμη ελληνική κουζίνα και πολλά νηστίσιμα πιάτα
Εδώ θα βρεις όλες εκείνες τις λαχταριστές, βραβευμένες γεύσεις
Μην παραλείψεις να δοκιμάσειςτα signature cinnamon rolls με namelaka λευκής σοκολάτας και μέλι blueberry
Ιδανικό για να εργαστείτε στον ήσυχο χώρο του με το laptop σας ή για ένα επαγγελματικό meeting
Οι πιο νόστιμες ιστορίες που έχουμε να σου αφηγηθούμε
Τα πεντανόστιμα μεζεδάκια που μπαίνουν στη μέση και τρώνε όλοι
Εδώ η παλιά ελληνική ταβέρνα αναβιώνει σε όλο της το μεγαλείο
Iδανική επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.