Resto

Βakù, μεσογειακή κουζίνα σε ασιατική ατμόσφαιρα

Το ιδανικό μέρος για ζεστές χειμωνιάτικες βραδιές στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81704-164931.jpg

Πόσες φορές σας έχει τύχει να δείτε μια τέλεια φωτογραφία ενός εστιατορίου ή ενός φαγητού και να σκεφτείτε «το θέλω, το θέλω, το θέλωωωω»; Ε λοιπόν αυτό έπαθα! Το Βakù, που πήρε την ονομασία του από την πόλη του Αζερμπαϊτζάν, έχει σήμα κατατεθέν τη ζεστή φιλοξενία και την εντυπωσιακή διακόσμηση που σε ταξιδεύει νοητά στα παράλια της Κασπίας Θάλασσας. Μια φωτογραφία του εσωτερικού χώρου με τα custom made έπιπλα, τα αζέρικα χαλιά και τα εντυπωσιακά φωτιστικά ήταν αρκετή για να με πείσει για μια επίσκεψη.

Τετάρτη βράδυ, μετά τη δουλειά, αποφασίζουμε με μια φίλη ότι μια βόλτα στην παραλιακή είναι ό, τι πρέπει. Φτάνουμε στο υπέροχο «The Margi Hotel», μπαίνουμε στο εστιατόριο και κάνουμε μια στάση στο open style bar του για ένα χαλαρωτικό κοκτέιλ από τα χεράκια του mixologist (και κούκλου) Κωνσταντίνου Μπάση.

image

Το μενού του εστιατορίου επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής. Όλα τα πιάτα στο μενού έμοιαζαν λαχταριστά και αποφασίσαμε να αρχίσουμε με μια ζεστή σούπα, ιδανική για την εποχή. Διαλέξαμε τη σούπα αγκινάρας Ιερουσαλήμ με κοτόπουλο μπρεζέ πάνω σε πουρέ από μανιτάρια porcini και μπρουσκέτα από πατέ φουά-γκρά και τσάτνευ αχλαδιού. Η απαλή γεύση και η βελουτέ υφή της με ενθουσίασαν, μόνο που τώρα πρέπει να εξηγήσω στη μαμά μου γιατί εξακολουθούν να μη μ’ αρέσουν οι δικές της αγκινάρες.

image

Η φίλη Αγγελική με κοίταξε δύσπιστα όταν ήρθε το ταρτάρ από μαρινέ και gravlax σολωμό. Το αυγό σε κρούστα ψωμιού και η σος από γιαούρτι με wasabi που το συνόδευε της άλλαξε γνώμη μετά την πρώτη πιρουνιά και ξαναμιλήσαμε όταν πια τελείωσε το πιάτο.

image

Στο κυρίως πιάτο, πιάσαμε λαυράκι. Κυριολεκτικά. Τα λαυράκι μας συνοδευόταν με σταμναγκάθι, λευκό ταραμά, καλαμάρι σωτέ και αχινοσαλάτα. Λαχταριστό, ζουμερό, ελαφρύ. Τέ-λει-ο.

image

Όσο για το επιδόρπιο «Τα εσπεριδοειδή», η κρέμα λεμονιού και το παγωτό grand marnier είναι αυτό που λέμε «η συνταγή της ευτυχίας».

image

Φέτος, το Βakù έχει και μια έκπληξη. Τις «Laid Back Fridays», όπου κάθε Παρασκευή μπορούμε να απολαμβάνουμε τη μοναδική ατμόσφαιρα του εστιατορίου και ένα ειδικό μενού στην τιμή των €25.

The Margi Hotel/ Βakù Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 210 9670924

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.