- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Βakù, μεσογειακή κουζίνα σε ασιατική ατμόσφαιρα
Το ιδανικό μέρος για ζεστές χειμωνιάτικες βραδιές στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
![42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg 42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg)
![81704-164931.jpg 81704-164931.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2014/11/20/81704-164931.jpg)
Πόσες φορές σας έχει τύχει να δείτε μια τέλεια φωτογραφία ενός εστιατορίου ή ενός φαγητού και να σκεφτείτε «το θέλω, το θέλω, το θέλωωωω»; Ε λοιπόν αυτό έπαθα! Το Βakù, που πήρε την ονομασία του από την πόλη του Αζερμπαϊτζάν, έχει σήμα κατατεθέν τη ζεστή φιλοξενία και την εντυπωσιακή διακόσμηση που σε ταξιδεύει νοητά στα παράλια της Κασπίας Θάλασσας. Μια φωτογραφία του εσωτερικού χώρου με τα custom made έπιπλα, τα αζέρικα χαλιά και τα εντυπωσιακά φωτιστικά ήταν αρκετή για να με πείσει για μια επίσκεψη.
Τετάρτη βράδυ, μετά τη δουλειά, αποφασίζουμε με μια φίλη ότι μια βόλτα στην παραλιακή είναι ό, τι πρέπει. Φτάνουμε στο υπέροχο «The Margi Hotel», μπαίνουμε στο εστιατόριο και κάνουμε μια στάση στο open style bar του για ένα χαλαρωτικό κοκτέιλ από τα χεράκια του mixologist (και κούκλου) Κωνσταντίνου Μπάση.
Το μενού του εστιατορίου επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής. Όλα τα πιάτα στο μενού έμοιαζαν λαχταριστά και αποφασίσαμε να αρχίσουμε με μια ζεστή σούπα, ιδανική για την εποχή. Διαλέξαμε τη σούπα αγκινάρας Ιερουσαλήμ με κοτόπουλο μπρεζέ πάνω σε πουρέ από μανιτάρια porcini και μπρουσκέτα από πατέ φουά-γκρά και τσάτνευ αχλαδιού. Η απαλή γεύση και η βελουτέ υφή της με ενθουσίασαν, μόνο που τώρα πρέπει να εξηγήσω στη μαμά μου γιατί εξακολουθούν να μη μ’ αρέσουν οι δικές της αγκινάρες.
Η φίλη Αγγελική με κοίταξε δύσπιστα όταν ήρθε το ταρτάρ από μαρινέ και gravlax σολωμό. Το αυγό σε κρούστα ψωμιού και η σος από γιαούρτι με wasabi που το συνόδευε της άλλαξε γνώμη μετά την πρώτη πιρουνιά και ξαναμιλήσαμε όταν πια τελείωσε το πιάτο.
Στο κυρίως πιάτο, πιάσαμε λαυράκι. Κυριολεκτικά. Τα λαυράκι μας συνοδευόταν με σταμναγκάθι, λευκό ταραμά, καλαμάρι σωτέ και αχινοσαλάτα. Λαχταριστό, ζουμερό, ελαφρύ. Τέ-λει-ο.
Όσο για το επιδόρπιο «Τα εσπεριδοειδή», η κρέμα λεμονιού και το παγωτό grand marnier είναι αυτό που λέμε «η συνταγή της ευτυχίας».
Φέτος, το Βakù έχει και μια έκπληξη. Τις «Laid Back Fridays», όπου κάθε Παρασκευή μπορούμε να απολαμβάνουμε τη μοναδική ατμόσφαιρα του εστιατορίου και ένα ειδικό μενού στην τιμή των €25.
The Margi Hotel/ Βakù Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 210 9670924
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Domes Noruz Kassandra φιλοξενεί την dream team της θεσσαλονικιώτικης κουζίνας
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.