- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το Margi Hotel είναι από μόνο του ένας υπέροχος προορισμός. Είτε για διαμονή στα πολυτελή δωμάτιά του, είτε για κάποια γαμήλια δεξίωση, είτε για φαγητό και ποτό δίπλα στην πισίνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αφεθείς στη μαγευτική του ατμόσφαιρα. Τις προάλλες όμως επισκέφτηκα το εστιατόριό του by the pool (που λένε και στο χωριό μου), το Malabar.
Η ατμόσφαιρα και μόνο δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι κάπου εξωτικά, ίσως στο Μαρόκο ή την Ινδία. Κάτι το όνομα και η πανέμορφη διακόσμηση, κάτι τα απαλά χρώματα και η πισίνα, είναι και τα αυτά τα αιωρούμενα αέρινα υφάσματα, που βλέπεις συνήθως στις ταινίες, τα οποία σε ταξιδεύουν σε μέρη μακρινά, μέρη μαγικά. Ειδικά αν ανήκετε στην κατηγορία που αρνείται να αποχωριστεί ακόμα το καλοκαίρι -όπως εγώ- το δείπνο κάτω από τα αστέρια και η αίσθηση ότι μπορείς ανα πάσα στιγμή να βουτήξεις στην πισίνα, θα σας ενθουσιάσουν.


Η κουζίνα σερβίρει μεσογειακές γεύσεις με έθνικ πινελιές. Μας πήρε ώρα να αποφασίσουμε τα ορεκτικά, φαινόντουσαν όλα πολύ λαχταριστά. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκαναν ωστόσο, τα σπαράγγια με αυγό σε κρούστα ψωμιού, jamon iberico, παρμεζάνα και coulis μαϊντανού, ενώ οι σαλάτες είναι απλές και γευστικές χωρίς υπερβολές.
Από κυρίως πιάτα, να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το κοτόπουλο σε κρούστα prosciutto και maki από πεπόνι με ρύζι μαγειρεμένο σε γάλα καρύδας, το οποίο είναι θεϊκό. Ομολογώ ότι παρόλο που δεν είμαι φαν του σολωμού, με το συγκεκριμένο πιάτο ξε-τρε-λά-θη-κα. Ο σολωμός είναι καταπληκτικά ψημένος, ενώ τα νουντλς με λαχανικά, σόγια, μέλι και τσίλι πιπεριά που τον συνοδεύουν, δίνουν μια ιδανική γλυκόξινη γεύση. Εμείς συνοδέψαμε το φαγητό μας μ' ένα ποτήρι ροζέ κρασί, αλλά εσείς μπορείτε να πιείτε μια μάνγκο καϊπιρίνια (είπαμε, είναι ακόμα καλοκαίρι).


Τα γλυκά είναι απλά ονειρικά. Να πω για το τραγανό μιλφέιγ με παγωτό ελληνικού καφέ, για την κρεμ μπρουλέ με μυρωδικά ανανά, παγωτό malibu και καρύδα ή για την σοκολάτα; Μπάρα σοκολάτας Madeleine λεμονιού, ganache σοκολάτας και sorbet σοκολάτας σε έναν κολασμένο συνδυασμό.

Αν πάλι χειμωνιάσει απότομα και δεν προλάβετε το Malabar (το οποίο κλείνει τέλος Οκτωβρίου), μην ανησυχείτε γιατί ανοίγει το Baku. Ένας ζεστός χώρος με custom-made έπιπλα, συλλεκτικά χαλιά και εντυπωσιακά φωτιστικά, ενώ το μενού του το επιμελείται ο σεφ του Malabar, Παναγιώτης Γιακαλής.
Τέλος, ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε και στην αβίαστη ευγένεια του προσωπικού του Malabar.

The Margi Hotel/Malabar Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 210 8929160, Κυρ.-Πεμ. 10.00μ.μ – 2.00 π.μ., Παρ.-Σαβ. 10.00μ.μ - 2.30μ.μ
INFO
Ένα από τα πιο κομψά και κοσμοπολίτικα εστιατόρια των Νοτίων Προαστίων στη διάσημη πισίνα του ξενοδοχείου The Margi.
Δες αναλυτικάΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.