- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Από τις 25 Αυγούστου που άνοιξε το Λεμόνι, κάνει όλους τους περαστικούς στη Σόλωνος και Ασκληπιού γωνία, να λιγουρεύονται αυτό το καινούργιο «φρούτο». Έτσι το λιγουρευτήκαμε κι εμείς ένα βράδυ που η παρέα ήταν μεγάλη και η όρεξη μεγαλύτερη.
Το Λεμόνι μαθαίνω πως ήδη έχει ενθουσιάσει κόσμο με τα τρία καταστήματά του σε Γλυφάδα, Ρόδο και Σπέτσες, ενώ ακούγεται πως σύντομα καταφτάνει σε Περιστέρι και Αγία Παρασκευή. Τούτο εδώ το έχουν δύο νέα παιδιά, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης συμμαθητές από το σχολείο και χρόνια κολλητοί. Μαζί τα κάνουν όλα, μαζί είπαν να ανοίξουν και το Λεμόνι, «να τρώει ο κόσμος καλά και ποιοτικά σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, με προσιτές τιμές». Και τα κατάφεραν μια χαρά.
Την απολαυστική εκείνη βραδιά «τσιμπήσαμε» ελαφρά: Λαχματζούν, τη γνωστή παραδοσιακή ανατολίτικη λεπτή πίτα με κιμά, διάφορα λαχανικά και μυρωδικά ψημένη στο δικό τους ξυλόφουρνο, που βρίσκεται μέσα στο μαγαζί. Κεμπάπ κοτόπουλο, που συνοδεύεται από τηγανιτές πατάτες, κρεμμύδια, μαϊντανό και τη μυστική γαρνιτούρα «λεμόνι». Ποικιλία από σαλάτες (Caesar's λεμόνι -η οποία μέχρι να τραβήξω μια φωτογραφία τα παιδιά και να ξαναγυρίσω στο τραπέζι είχε εξαφανιστεί-, ταμπουλέ μούρλια, ντάκο κρητικό). Ποικιλία από ορεκτικά (χούμους, μελιτζανοσαλάτα, τυροκαυτερή). Σαλάτα Λεμόνι (μείγμα λαχανικών, πάνω σε στρώση από φύλλα ρόκας και baby σπανάκι, με σος βινεγκρέτ καρότου, φιστίκια Αιγίνης, καρυδόψιχα και κρέμα μπαλσάμικο (6,50). Τέλειο πουγκί ντονέρ (€2,90) και τη μεγάλη μου αδυναμία: το ανεπανάληπτο γιαουρτλού ντονέρ (γύρος ντονέρ, με κόκκινη πικάντικη σάλτσα πάνω σε βάση από δικό τους «πουγκί» και γιαούρτι). Ήταν ένα ποίημα, την ερμηνεία του οποίου καταλαβαίνω μόλις μου λένε ότι ο σεφ έχει καταγωγή από την Ιορδανία.
Στο τέλος ήρθε στο τραπέζι μας η αμαρτία προσωποποιημένη: Μια τεράστια πιατέλα φοβερό πολίτικο εκμέκ με παγωτό καϊμάκι, περιτριγυρισμένο από κομματάκια δροσερού καρπουζιού (από τα τελευταία της σεζόν)...Κολασμένο και αξέχαστο. Ή αξέχαστα κολασμένο.
Μαθαίνω ακόμη πως υπάρχουν και δικές τους νοστιμότατες πίτες (ξεχωρίζει η πίτα Καισαρείας με παστουρμά, ντομάτα και τυρί (€5,90) και πως αν είσαι τυχερός και μένεις στα πέριξ, το Λεμόνι έχει και delivery μέχρι τη 01.00 π. μ.
Ασκληπιού 9, 210 3635204, Ανοιχτά κάθε μέρα από τις 10.30 έως τις 12.00 που κλείνει η κουζίνα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.