Resto

TUYA, το νέο hot εστιατόριο στην καρδιά της Μυκόνου

Γαλλική μεσογειακή κουζίνα σε μια αυλή γεμάτη βουκαμβίλιες!

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
TUYA, το νέο hot εστιατόριο στην καρδιά της Μυκόνου

Το εστιατόριο TUYA στη Μύκονο σερβίρει πιάτα της γαλλικής μεσογειακής κουζίνας και ευρηματικά cocktails

Υπέροχες, ντιζαϊνάτες καρέκλες, ψάθινα φωτιστικά, φούξια βουκαμβίλιες που σκαρφαλώνουν πάνω στο ξύλινο μπαρ... Η αυλή του Tuya Mykonos είναι από μόνη της ένας μικρός κυκλαδίτικος παράδεισος! Το ωραίο εστιατόριο μόλις άνοιξε στο νησί των ανέμων και μοιάζει με μικρογραφία κυκλαδίτικου νησιού. Η διακόσμηση ακολουθεί πιστά την αρχιτεκτονική παράδοση των Κυκλάδων με τους λευκούς ασβεστωμένους τοίχους και το νοσταλγικό πλακάκι, δίνοντας την εντύπωση ότι ήταν από πάντα εδώ.

_mg_3604.jpg
tuya_web_size-10812.jpg

Σε αυτό το ονειρικό σκηνικό θα δοκιμάσεις πιάτα της γαλλικής μεσογειακής κουζίνας που έχουν δημιουργήσει σεφ με μεγάλη εμπειρία, δίνοντας έμφαση στην κορυφαία ποιότητα της πρώτης ύλης.  Τα υλικά της κουζίνας προέρχονται αποκλειστικά από προμηθευτές που περνούν ένα αυστηρό σύστημα ελέγχου, το οποίο περιλαμβάνει τουλάχιστον δέκα κριτήρια (!). Έτσι, θα δοκιμάσετε ορεκτικά όπως το αψεγάδιαστο ταρτάρ τόνου με μαύρη τρούφα, το πεντανόστιμο κατσικίσιο τυρί με παντζάρι και καραμελωμένα καρύδια, αλλά και τα φημισμένα escargots a la bourguignonne. Στα κυρίως συναντάμε πρωτότυπες δημιουργίες (όπως τα tagliolini με αστακό), εκλεκτές κοπές (οι λάτρεις του κρέατος ας δοκιμάσουν το εξαιρετικό rib-eye steak) και ολόφρεσκα, προσεκτικά επιλεγμένα ψάρια. Θα κλείσετε το γεύμα σας με ένα ντελικάτο επιδόρπια όπως είναι το Soufflé au Chocolat Noir και θα επιστρέψετε πιο σύντομα από ό,τι περιμένατε…

_mg_3580.jpg
tuya_web_size-17927.jpg

Το Tuya Mykonos, όμως, εκτός από το φαγητό, ιδιαίτερη έμφαση έχει δώσει και στο μπαρ. Στέκει στη μέση της αυλής επιβλητικό, στολισμένο με τα άνθη της φουντωτής βουκαμβίλιας και σερβίρει signature cocktails που ξεχωρίζουν για την πρωτοποριακή εμφάνισή τους, αλλά και για τη δημιουργικότητα των συνταγών τους. Αν και αξίζει να εξερευνήσει κανείς ολόκληρη την cocktail list προτείνουμε να αρχίσετε τις δοκιμές από το “Duck ‘n’ Roses”, το “Asia to Go”, το “La Diva”, οπωσδήποτε το “El Flamingo”.

_mg_3583.jpg

Να αναφέρουμε επίσης πως το Tuya Mykonos, ως μέρος ενός μεγαλύτερου ομίλου εστιατορίων, είναι το 3ο εστιατόριο που ανοίγει στην Ευρώπη. Το επόμενη βήμα της TUYA θα είναι το άνοιγμα του 4ου εστιατορίου στο Μιλάνο, το οποίο αναμένεται για το φθινόπωρο του 2022.

TUYA Mykonos

Καλογερά 30, Μύκονος
Για κρατήσεις καλέστε: +30 22890-22890
reservations@tuya.gr
www.tuya.gr
Facebook: @tuyamykonos
Instagram: @tuyamykonos

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ