Resto

Point A, μια τέλεια ταράτσα για τα φεγγάρια του Αυγούστου

Καλοκαίρι με θέα την Ακρόπολη, δροσερά cocktails και αναπάντεχα tapas

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφία: Γιώργος Μεσσαριτάκης
Φωτογραφία: Γιώργος Μεσσαριτάκης

Στο Point A, το roof garden του ξενοδοχείου Herodion, για cocktails με άρωμα Ελλάδας και ασυναγώνιστη θέα

Την πρώτη φορά που βρέθηκα εδώ, άρχισα να μετράω τα αθηναϊκά μνημεία που έβλεπα γύρω μου για να εντοπίσω πόσα λείπουν (ελάχιστα). Η Ακρόπολη υψώνεται σε όλο το (φωτισμένο) της μεγαλείο, ο λόφος του Λυκαβηττού ομορφαίνει κι άλλο το φόντο στον ορίζοντα, από την άλλη πλευρά το βλέμμα σταματά πάνω στο μνημείο του Φιλοπάππου. Αυτό όμως που κλέβει την παράσταση είναι το Μουσείο της Ακρόπολης. Φωτισμένο και απαλλαγμένο τη νύχτα από επισκέπτες, ορθώνεται μπροστά σου σαν να ίπταται. Το Point A είναι μάλλον το μοναδικό σημείο στην Αθήνα όπου μπορείς να πιεις το ποτό σου χαζεύοντας από τόσο κοντά τους θησαυρούς μιας αρχαίας πόλης.

Φωτογραφία: Γιώργος Μεσσαριτάκης
Φωτογραφία: Γιώργος Μεσσαριτάκης
Φωτογραφία: Γιώργος Μεσσαριτάκης
Φωτογραφία: Γιώργος Μεσσαριτάκης

Το Herodion Hotel παρότι βρίσκεται στο ίδιο σημείο τις τελευταίες 4 δεκαετίες, μόλις φέτος προχώρησε σε μια ριζική ανακαίνιση της ταράτσας του. Το αποτέλεσμα είναι μαγικό: ξύλινο deck, απαλός φωτισμός, ωραία μουσική (στη σωστή ένταση), καναπέδες με αφράτα μαξιλάρια, αναπαυτικές πολυθρόνες και μία από τις ομορφότερες ξύλινες μπάρες του κέντρου. Εδώ ακριβώς μεγαλουργεί η Barflies που έχει αναλάβει την επιμέλεια της φετινής cocktail list του Point A. Σε αυτή τη λίστα θα βρείτε πολλά cocktails βασισμένα σε ελληνικά αποστάγματα και αρωματισμένα με ελληνικά βότανα. Το Wine Spritz με βάση τη μαστίχα, το Sexy Mule με ρακόμελο, το Herodion με Metaxa 12 αστέρων ή το Unlikely Gimlet με βάση το τσίπουρο είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Εκτός από τα cocktail με την ελληνική χροιά, υπάρχουν επίσης άκρως ενδιαφέρουσες παραλλαγές των κλασικών cocktails, και σας παρακαλώ να δοκιμάσετε τη Spicy Margarita. Χωρίς δεύτερη σκέψη.

Μοσχαρίσιο teriyaki με τηγανητά κρεμμύδια, πίκλες αγγουριού και μαγιονέζα chilly/ Φωτογραφία: Γιώργος Μεσσαριτάκης
Μοσχαρίσιο teriyaki με τηγανητά κρεμμύδια, πίκλες αγγουριού και μαγιονέζα chilly/ Φωτογραφία: Γιώργος Μεσσαριτάκης

Τώρα, αν ανήκετε σε αυτούς που πολύ τους αρέσει να τσιμπολογούν κάτι μαζί με το ποτό τους, είστε στο σωστό μέρος. Το Tapas Bar Menu κρύβει πολλές νόστιμες εκπλήξεις, ενώ μπλέκει με ελληνικά στοιχεία υλικά και μεθόδους παρασκευής από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα πικάντικα edamame με miso ταραμά (προσοχή, είναι εθιστικά!), τα μαντλέν με chorizo και τυρί σουλγούν, το κατσικίσιο τυρί με πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης (τέλειο), αλλά και την αφράτη βάφλα με πράσο και γκοργκοντζόλα. Αν σας ανοίξει η όρεξη για γλυκό, προτιμήστε τα churros με σοκολάτα και dulce de leche. Είναι ο συντομότερος δρόμος για τον παράδεισο (των γλυκατζήδων).

Ψωμάκια ατμού με καβουρμά Θράκης και τηγανητό αυγό/ Σκουμπρί με καραμέλα τζίντζερ, ξινόμηλο και σαμπλέ αλατιού Κυθήρων/ Μοσχαρίσιο teriyaki με τηγανητά κρεμμύδια, πίκλες αγγουριού και μαγιονέζα chilly/ Φωτογραφία: Γιώργος Μεσσαριτάκης
Ψωμάκια ατμού με καβουρμά Θράκης και τηγανητό αυγό/ Σκουμπρί με καραμέλα τζίντζερ, ξινόμηλο και σαμπλέ αλατιού Κυθήρων/ Μοσχαρίσιο teriyaki με τηγανητά κρεμμύδια, πίκλες αγγουριού και μαγιονέζα chilly/ Φωτογραφία: Γιώργος Μεσσαριτάκης

Οι συνταγές του tapas bar menu ανήκουν στους σεφ Μανώλη Μαυριγιαννάκη και Μάριο Πιρπιρίδη και έχουν δημιουργηθεί για να ταιριάζουν απόλυτα με την drinking εμπειρία που θα συναντήσει κανείς στο bar. Και στα αλήθεια, αν πιστεύεις ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με το να χαζεύεις τον Παρθενώνα κρατώντας ένα δροσερό cocktail στο χέρι, περίμενε μέχρι να εμφανιστεί η αυγουστιάτικη πανσέληνος πίσω από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Φωτογραφία: Γιώργος Μεσσαριτάκης
Φωτογραφία: Γιώργος Μεσσαριτάκης

Ροβέρτου Γκάλλι 4, Ακρόπολη, 210 9238991, Fb: acropolispoint

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ