- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το καλοκαιρινό pop up του Funky Gourmet ανοίγει στην Costa Navarino
Γαστρονομική εμπειρία 2 αστεριών Michelin για πρώτη φορά στην Πελοπόννησο
Η είδηση ότι το Funky Gourmet θα έκλεινε –έστω και για ένα μικρό διάστημα- έπεσε σαν γαστρονομικός κεραυνός. Βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin και με δύο εξαιρετικά ταλαντούχους σεφ επικεφαλής, το Funky Gourmet είναι η γαστρονομική πρόταση που η Αθήνα δεν πρέπει να χάσει. Μετά τη δεκαετή πορεία του όμως, το βραβευμένο εστιατόριο αποφάσισε να ανανεωθεί και να μετακομίσει από τον χώρο του Κεραμεικού μέσα στο ξενοδοχείο Hilton το 2020. Μέχρι να γίνει αυτό όμως, οι λάτρεις της γαστρονομίας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ξανά τη δημιουργική κουζίνα του σε ένα pop up εστιατόριο.
Το πρώτο από αυτά θα λειτουργήσει στο Navarino Bay (η δεύτερη περιοχή της Costa Navarino) στο νέο, υπόσκαφο golf club, φέρνοντας για πρώτη φορά ένα βραβευμένο με Michelin εστιατόριο έξω από τα όρια της Αθήνας. Από τις 8 Ιουλίου έως και τις 17 Αυγούστου η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος θα παρουσιάσουν ένα δίωρο ταξίδι avant-garde ελληνικής & μεσσηνιακής κουζίνας μέσα από ένα φανταστικό μενού γευσιγνωσίας. Στο μενού αυτό οι παραδοσιακές συνταγές της περιοχής συνδυάζονται με τα τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και τη φρέσκια παραγωγή της Μεσσηνίας και αναδεικνύονται με τις τεχνικές των δύο πολυβραβευμένων σεφ για να μετατρέψουν το δείπνο σε μια πρωτοποριακή και αντισυμβατική εμπειρία.
«Δεν θα μπορούσαμε παρά να αδράξουμε την ευκαιρία για τη δημιουργία ενός μενού που θα βασίζεται στα φρέσκα συστατικά της εύφορης Μεσσηνιακής γης. Πιστεύουμε πως η Μεσηνιακή διατροφή έχει έναν κομβικό ρόλο στην ελληνική γαστρονομική κληρονομιά», λένε η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος.
Πληροφορίες
Λειτουργία: Το Pop-Up εστιατόριο του Funky Gourmet θα λειτουργήσει από τις 8 Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου, και θα είναι ανοικτό για δείπνο Δευτέρα-Σάββατο 19:00-00:00, με τελευταία κράτηση στις 21:30.
Κρατήσεις: Οι κρατήσεις θα ανοίξουν στις 6 Μαΐου, μέσω email: reservations@funkygourmet.com ή μέσω τηλεφώνου στο 210-5242727.
Ώρες λειτουργίας κρατήσεων: Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 15:00.
Πολιτική κρατήσεων: Για τις κρατήσεις απαιτείται προ-πληρωμή του μενού για κάθε συνδαιτυμόνα. Το κόστος του μενού είναι 220€. Το ποσό επιστρέφεται εξολοκλήρου σε περίπτωση ακύρωσης έως και 3 ημέρες πριν από την ημερομηνία της κράτησης. Λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας, συστήνεται η έγκαιρη κράτηση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.