Resto

Το street food της Θεσσαλονίκης στον δρόμο για τη δόξα!

Αυτά είναι τα καλύτερα στέκια για να κορέσεις την πείνα σου

61858-136429.JPG
Χρήστος Εξαρχόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
hola_mexicana.jpg

Όσο η Θεσσαλονίκη προσελκύει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας και ο τουρισμός αρχίζει να κινείται σε ρυθμούς που πλέον δεν βρίσκεις σπίτι στο κέντρο, τόσο και η γαστρονομία της πόλης εξελίσσεται. Η παγκόσμια τάση του street food γνωρίζει μεγάλη άνθιση, και μετά από τα πολύ πετυχημένα φεστιβάλ της ομάδας Soulfood Thessaloniki, καταστήματα με γεύσεις του κόσμου και του δρόμου ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο.

Thessaloniki Street Food Festival 2018 | Official After Movie

Το καινούργιο Tarantino άνοιξε τις πόρτες του αλλά και τις φωτιές του στο πιο εναλλακτικό αλλά και underground στενό της πόλης, στην Ερνέστου Εμπράρ, στα Άνω Λαδάδικα, και έδειξε από την αρχή τον νικητή στο παιχνίδι «καλύτερο sandwich και burger της πόλης». Αργομαγειρεμένα μοσχαρίσια και χοιρινά κομμάτια κρέατος σε μπριός και σουσαμένια ψωμάκια, πεντανόστιμα και ζουμερά burger και βέβαια το μόνο μαγαζί που σερβίρει τραγανές τηγανητές γλυκοπατάτες παρέα με soul funk μουσικές και ελληνικές μπίρες! Επίσκεψη απαραίτητη!

tarantino.jpg


Η τάση Φαλάφελ συνεχίζει με αρκετούς χώρους να σερβίρουν τον αραβικό ρεβυθοκεφτέ και τις παραλλαγές του. Falafel Taste Middle East, Falaifel, Garbanzo, τα καλύτερα…

falafel.jpg


To απόλυτο ελληνικό street food, δηλαδή το σουβλάκι, έχει τον γνώριμο Δημήτρη 22ο με καινούργια έδρα στην πλατεία Αριστοτέλους και, εκτός από τα κλασικά, με ένα υπέροχο μπιφτέκι λαχανικών και τις πιο ωραίες φρέσκιες πατάτες του κέντρου.

Ο βασιλιάς του hot dog είναι η αλυσίδα Hot Dog King, με 24/7 υπηρεσίες, και με συνδυασμούς μοσχαρίσιων χοιρινών καυτερών και άλλων τόσων λουκάνικων και γεύσεων..

hot_dog_king.jpg


Το Brothers in Law, το Grill Bros και το Pax συνεχίζουν την ποιοτική burger πορεία τους!

grill_bros.jpg


Στο χέρι μαγικό προφιτερόλ με chou που ψήνονται μπροστά σου θα βρεις στο Choureal, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού, όπως και εκλεράκια μούρλια.

choureal.jpg


Γυράκι στα κάρβουνα στα Αδέλφια και στις Σούβλες στην Αντιγονιδών, μπιφτεκάκια μούρλια στο Λαϊκόν, γιαννιώτικα κρέατα στις Βέργες και κεμπαπάκια στο Pig A Sauce.

Χρωματιστές Γεύσεις του κόσμου στο Hola και Mongo, Mεξικό - Ασία 1-1.

hola_mexicana.jpg


Απίθανοι λουκουμάδες και βάφλες στο ολοκείνουργιο Dada’s House στην Ικτίνου.

dadas_house.jpg


Healthy σάντουιτς, χυμοί και bowls στα Join Juice, μοναδική ζύμη και υλικά στο Mono στην Αριστοτέλους και Pizza Please, που συνεχίζει ως η καλύτερη Pizza με διαφορά… Viva Napoli!

pizza_please.jpg


Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το παγωτό με άγριο μανιτάρι στο Vanilla στο τέρμα της Μητροπόλεως, την Μπουγάτσα Ανώτερον στην Αγίου Δημητρίου και Μπαντή στην Παναγία Φανερωμένη και το καινούργιο Pastrami στην Τούμπα..

mpantis_mpoygatsa.jpg


Καλή όρεξη!

YΓ: Σημείωσε την ημερομηνία: 19, 20 και 21 Απριλίου 2019 το Thessaloniki StreetFoof Festival στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

thessaloniki_streetfood_festival_2019.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ