- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το «Μελτέμι» του Αιγίου είναι ένα όμορφο στέκι για όλες τις ώρες
Τάρτα θαλασσινών, γαριδομακαρονάδες και πολλές ακόμα λιχουδιές με φόντο το κύμα
Το εστιατόριο Μελτέμι στα Διγελιώτικα – το όμορφο παραθαλάσσιο προάστιο του Αιγίου – είναι ένα στέκι που δυσκολεύτηκα να χαρακτηρίσω το είδος του. Γιατί όντας πάνω στην αμμουδιά έχει καλόγουστες ομπρέλες με ξαπλώστρες και service, εισερχόμενος στον μακρόστενο πανέμορφο κήπο με τις σκιερές μουριές και τις φερφορζέ πολυθρόνες θυμίζει bar και καφετέρια, ενώ στο βάθος πάνω σ’ ένα ξύλινο deck υπάρχουν τα τραπέζια του φαγητού σε όμορφη διάταξη. Την απόφαση για τον χαρακτηρισμό την πήρα όταν μπήκα στην κουζίνα και είδα την μπριγκάντα της, την οργάνωση αλλά και φυσικά τα εδέσματα που κινούνται ανάμεσα στην τοπική και τη Μεσογειακή και όχι μόνο κουζίνα.

Ένα υβριδικό λοιπόν είδος που τα έχει περίπου όλα, δημιουργήθηκε το 1998 – το 2018 θα γιορτάσει 20ετία – από την Έφη και τον Δημήτρη Αποστολόπουλο.
Παρακολουθήσαμε την παρασκευή του μπουργέτου από τα χέρια της κυρίας Έφης, τη σαρδέλα γεμιστή με σκόρδο και μαϊντανό, το γέμισμα του γαύρου αλλά και την προετοιμασία της γαριδομακαρονάδας με ταλιατέλες.

Διακρίναμε μια υπερβολικά μεγάλη γκάμα των εδεσμάτων στον κατάλογο (η φιλοσοφία του καταστήματος είναι εδώ θα τα βρεις όλα). Μια δωδεκάδα ορεκτικά, μια δωδεκάδα θαλασσινά, μια δωδεκάδα σαλάτες, 15 πιάτα σπέσιαλ, 12 πιάτα με ψητά κρέατα και ψάρια ημέρας.
Ξεχωρίσαμε εκτός των εδεσμάτων των οποίων παρακολουθήσαμε την προετοιμασία, τα τυροπιτάρια με χειροποίητο φύλλο, το καλαμάρι με πολύχρωμες πιπεριές, την τάρτα θαλασσινών, το σουφλέ μελιτζάνας, το φιλέτο μοσχάρι με λευκή σάλτσα μανιταριών και μπράντι.
Από τις σαλάτες μας κέρδισε η σαλάτα «Μελτέμι» με σταφίδες, πορτοκάλι, μήλο και σος μελιού και η σαλάτα με το μαρούλι, ρόδι, κουκουνάρι και φιστίκι Αιγίνης. Περισσότερα.
*Για το μπουργέτο Αιγιάλειας διαβάστε εδώ.
**Για την Αχαιών Οινοποιητική διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.
