Resto

Ποιο νόστιμο σχολείο κοιτάζει τον Θερμαϊκό;

High School Pizza Bar. Το meeting point της Θεσσαλονίκης

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355691-737094.jpg

Το 2013 ήταν η χρονιά που επιστρέψαμε με λαχτάρα στα θρανία. Τότε ήταν που άνοιξε το School Pizza Bar στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης και έκανε χαλασμό με εντατικά μαθήματα πάνω στις τραγανές πίτσες και στις λουκούλλειες μακαρονάδες. Ένα χρόνο αργότερα ήρθε η σειρά της συμπρωτεύουσας να κάνει φροντιστήριο στην ιταλική κουζίνα.

Εδώ είμαστε. Πάνω στη Λεωφόρο Νίκης, στην απόλυτη περαντζάδα της Θεσσαλονίκης, με πιάτο το Θερμαϊκό. Εδώ συναντιούνται οι Σαλονικιοί, κάθονται στις σχολικές καρέκλες, χαζεύουν το μαυροπίνακα και απολαμβάνουν μακαρονάδες πάνω στα τραπέζια-θρανία.

Από το καινούργιο μενού ξεχωρίζουν η Insalata Fresca, μια πράσινη, δροσερή σαλάτα με σέλερι, πράσινο μήλο, φουντούκι, bocconcini και sauce mango, η μακαρονάδα με θαλασσινά που συνδυάζεται τέλεια με τη θάλασσα που απλώνεται μπροστά σου και η νέα πίτσα με επιρροές από την Ασία. «Sweet &Spicy» το όνομά της, γαρίδες, πιπεριά chili, δυόσμος και lime, μερικά από τα μυστικά της.

Τα καλοκαιρινά απογεύματα κυλούν με απολαυστικά cocktails από τη (μεγάλη είναι η αλήθεια) signature list, όμως τι πιο ωραίο από το να δεις το ηλιοβασίλεμα παρέα με ένα ποτήρι καλό κρασί και φίλους; Τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας τη μουσική επιμελούνται γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί και καταξιωμένοι djs της πόλης, οπότε να ξέρεις ότι οι μουσικές θα σε κρατήσουν εδώ, ακόμα και αν «πρέπει» να φύγεις.

Καθημερινά σερβίρονται πλούσια πρωινά αλλά την Κυριακή έρχεται το αποκορύφωμα: καλεσμένοι μάγειρες από διαφορετικούς χώρους προτείνουν εναλλακτικά πρωινά. Και κάπως έτσι οι Κυριακές μπαίνουν με ενέργεια και η εβδομάδα γίνεται λίγο νοστιμότερη…

Λ. Νίκης 9, Θεσσαλονίκη, 2310 286161, Fb: High School Pizza Bar

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ