- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Σχεδόν έτοιμος είναι ο καινούργιος Βασίλαινας (που από την ιστορική του έδρα στον Πειραιά, μεταφέρεται κεντρικά και αθηναϊκά πίσω από το Χίλτον στη θέση που ξέραμε το Αλάτσι), και αναμένεται να στρώσει τραπέζια για το κοινό μέχρι τα τέλη του μήνα. Ο χώρος, έχει αλλάξει εντελώς και έχει μεταμορφωθεί σε ένα πανέμορφο εστιατόριο που καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις ενώ προσθέτει και κάποιες vintage πινελιές που θυμίζουν τα καλύτερα της δεκαετίας του ’60.
Αρχιτέκτονες της αλλαγής είναι οι σπουδαίοι Ανδρέας Κούρκουλας και Μαρία Κοκκίνου που την δουλειά τους έχουμε δει σε εμβληματικά της Αθήνας κτίρια (Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς) καθώς και σε γνωστά αθηναϊκά εστιατόρια (Πbox, Scala Vinoteca κ. ά.). Οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με κισσηρόλιθο, ένα βιομηχανικό υλικό που δίνει μια γήινη, σχεδόν «τραχιά» αίσθηση στον χώρο, από την οροφή θα κρέμονται 600 (άδεια) μπουκάλια κρασιού με οπτικές ίνες να τα φωτίζουν δίνοντας ένα πρασινωπό γλυκό φως, στα δεξιά έχει τοποθετηθεί η επισκέψιμη μεγάλη κάβα, ορατή και από τα τραπέζια. Στην «πλάτη» του εστιατορίου έχει δοθεί άνοιγμα στον εσωτερικό κήπο, έτσι για όσους τρώνε στο υπερυψωμένο τμήμα η θέα περιλαμβάνει και καταπράσινα δέντρα (και με ατμοσφαιρικό φωτισμό για το βράδυ).
Στα της κουζίνας μας περιμένουν όχι ένας αλλά τρεις νέοι και δημιουργικοί σεφ, ο Μάνος Γαρνέλης (με θητεία στο Βαρούλκο), ο Δήμος Μπαλόπουλος (από το ξενοδοχείο Daios Cove στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης) και ο Νίκος Βλαχάκης (γνωστός από το Πbox στην Κηφισιά). Η κουζίνα θα είναι ελληνική δημιουργική και το εστιατόριο θα ανοίγει μεσημέρι-βράδυ.
Εντωμεταξύ και στο πειραιώτικο πόστο του Βασίλαινα που μετονομάστηκε σε 1920 θέλοντας να δηλώσει την ενός αιώνα ιστορία του οι εργασίες είναι πυρετώδεις, αυτή τη φορά όμως όλα γίνονται στην κουζίνα την οποία ανέλαβαν οι Νίκη Τρέσσου και Ευδοκία Φυλακούρη, μαγείρισσες άξιες και δοκιμασμένες οι οποίες στήνουν πιάτα και πιατάκια που θα θυμίζουν την μπακαλοταβέρνα του Πειραιά όπως ήταν παλιά.
Βασίλαινας Βρασίδα 13, όπισθεν Χίλτον
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.