Resto

Tirbouson

Απλό, χαλαρό και νόστιμο

86432-193840.jpg
Ζιζή Σφυρή
ΤΕΥΧΟΣ 352
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15029-33447.jpg

Το Tirbouson μου αρέσει γιατί πειραματίζεται, γιατί ανανεώνει το μενού του, συνδυάζει τις γεύσεις και κρατάει καλές τιμές. Ακόμα, για την ήσυχη γωνιά του, για το εξωτερικό του βεραντάκι σαν μικρός κηπάκος, για τα τρένα που βλέπω να περνούν. Τώρα, μάλιστα, που άρχισε και το Φεστιβάλ Αθηνών είναι λίγο «καθεστώς» να πηγαίνουμε μετά τις παραστάσεις για κουβέντα και τσιμπολόι (σερβίρουν έως αργά, βρίσκεις εύκολα parking).

Τα καινούργια πιάτα που δοκίμασα και μου άρεσαν πολύ είναι το κολοκύθι το γεμιστό με γαρίδες, πιπεριά, ρύζι και sause από σαφράν, οι βίδες με μπουκίτσες καπνιστού κοτόπουλου αρωματισμένες με λεβάντα και εστραγκόν, κατσικίσιο τυρί και καρέ φρέσκιας ντομάτας, το αρνάκι με χαλούμι που συνοδεύεται με αραβική πιτούλα και ταμπουλέ, το συκώτι από μοσχαράκι γαλάκτος σοταρισμένο με σάλτσα από θυμάρι και πουρέ κολοκυθιού.

Πάντα φτιάχνουν και κάποια πιάτα ημέρας - ελληνικής κατσαρόλας, όπως αγκινάρες με αρακά και πατάτες, μελιτζάνες παπουτσάκια, ενώ από θαλασσινά θα βρεις φρέσκο λαυράκι και σαρδέλα στη σχάρα με μυρωδικά, καλαμάρι γεμιστό με κους κους, φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζουν να προσφέρουν και τα σουξέ πιάτα, που έχουν μείνει στη μνήμη μας. Όπως τα κασσιώτικα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο και κιμά, οι πατάτες οι τηγανητές που έγραψαν ιστορία και τα μποξαδάκια του κοτόπουλου, τυλιγμένα σε μπόλια με κασέρι και πιπεριά.

Στο Tirbouson, παρόλο που έχουν ρίξει τις τιμές και τρως πια με 18-20 ευρώ το άτομο, υπάρχει και η πιο οικονομική λύση. Δηλαδή, μπορείς να διαλέξεις το περίφημο μενού που ισχύει από την περίοδο της νηστείας, υπό τον έξυπνο τίτλο Δ.Ν.σ.Τ. (Δεν  Νηστεύω Στο Tirbouson) και περιλαμβάνει ένα ορεκτικό και ένα κυρίως (επιλογή από 4 πιάτα) μαζί με ποτήρι κρασί στην πολύ δελεαστική τιμή των € 12 – το διαθέτουν μόνο καθημερινές. Μην ξεχνάς πως… σκίζουν και στα γλυκά. Κράτα λίγο χώρο (στο στομάχι) και δοκίμασε τη μους λεμόνι με φρέσκο δυόσμο, όπως και το σπιτικό σάμαλι που σερβίρουν με παγωτό καϊμάκι.

Tirbouson, Κωνσταντινουπόλεως 104, Κεραμεικός, ανοιχτά Τρ.-Κυρ. 18.00-1.00, Σάβ.-Κυρ. από το μεσημέρι.

zsfyris@otenet.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ