- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το Tirbouson μου αρέσει γιατί πειραματίζεται, γιατί ανανεώνει το μενού του, συνδυάζει τις γεύσεις και κρατάει καλές τιμές. Ακόμα, για την ήσυχη γωνιά του, για το εξωτερικό του βεραντάκι σαν μικρός κηπάκος, για τα τρένα που βλέπω να περνούν. Τώρα, μάλιστα, που άρχισε και το Φεστιβάλ Αθηνών είναι λίγο «καθεστώς» να πηγαίνουμε μετά τις παραστάσεις για κουβέντα και τσιμπολόι (σερβίρουν έως αργά, βρίσκεις εύκολα parking).
Τα καινούργια πιάτα που δοκίμασα και μου άρεσαν πολύ είναι το κολοκύθι το γεμιστό με γαρίδες, πιπεριά, ρύζι και sause από σαφράν, οι βίδες με μπουκίτσες καπνιστού κοτόπουλου αρωματισμένες με λεβάντα και εστραγκόν, κατσικίσιο τυρί και καρέ φρέσκιας ντομάτας, το αρνάκι με χαλούμι που συνοδεύεται με αραβική πιτούλα και ταμπουλέ, το συκώτι από μοσχαράκι γαλάκτος σοταρισμένο με σάλτσα από θυμάρι και πουρέ κολοκυθιού.
Πάντα φτιάχνουν και κάποια πιάτα ημέρας - ελληνικής κατσαρόλας, όπως αγκινάρες με αρακά και πατάτες, μελιτζάνες παπουτσάκια, ενώ από θαλασσινά θα βρεις φρέσκο λαυράκι και σαρδέλα στη σχάρα με μυρωδικά, καλαμάρι γεμιστό με κους κους, φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζουν να προσφέρουν και τα σουξέ πιάτα, που έχουν μείνει στη μνήμη μας. Όπως τα κασσιώτικα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο και κιμά, οι πατάτες οι τηγανητές που έγραψαν ιστορία και τα μποξαδάκια του κοτόπουλου, τυλιγμένα σε μπόλια με κασέρι και πιπεριά.
Στο Tirbouson, παρόλο που έχουν ρίξει τις τιμές και τρως πια με 18-20 ευρώ το άτομο, υπάρχει και η πιο οικονομική λύση. Δηλαδή, μπορείς να διαλέξεις το περίφημο μενού που ισχύει από την περίοδο της νηστείας, υπό τον έξυπνο τίτλο Δ.Ν.σ.Τ. (Δεν Νηστεύω Στο Tirbouson) και περιλαμβάνει ένα ορεκτικό και ένα κυρίως (επιλογή από 4 πιάτα) μαζί με ποτήρι κρασί στην πολύ δελεαστική τιμή των € 12 – το διαθέτουν μόνο καθημερινές. Μην ξεχνάς πως… σκίζουν και στα γλυκά. Κράτα λίγο χώρο (στο στομάχι) και δοκίμασε τη μους λεμόνι με φρέσκο δυόσμο, όπως και το σπιτικό σάμαλι που σερβίρουν με παγωτό καϊμάκι.
Tirbouson, Κωνσταντινουπόλεως 104, Κεραμεικός, ανοιχτά Τρ.-Κυρ. 18.00-1.00, Σάβ.-Κυρ. από το μεσημέρι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.