Resto

Patio, αίθριο με θαλασσινή αύρα

Καλοκαιρινή ατμόσφαιρα και γεύσεις από Ελλάδα και Μεσόγειο 

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
133406-303613.jpg

Τόσες φορές το έχουμε πει και δε θα χορτάσουμε να το λέμε. Καλοκαίρι στην Αθήνα, σαν τις αυλές και τα αίθρια δεν έχει! Αυτές οι μικρές οάσεις που κρύβονται στα πιο απίθανα μέρη είναι ότι πρέπει για να μας φιλοξενήσουν τα ζεστά βράδια της εποχής, προσφέροντας δροσιά, ησυχία και γευστικές απολαύσεις κάθε είδους. Ένα τέτοιο μέρος είναι και το Patio, το αίθριο του ξενοδοχείου The Margi που λειτουργεί για δεύτερη χρονιά και ανακαινίστηκε πρόσφατα.

image

Ο χώρος είναι μικρός και ευχάριστος. Less is more, οπότε η διακόσμηση είναι μίνιμαλ και δίνει έμφαση στην ελιά στο κέντρο και τα υπόλοιπα φυτά του χώρου. Τα λίγα τραπέζια, ο χαμηλός φωτισμός και η απαλή μουσική εγγυώνται ότι δε θα σε απασχολήσει τίποτα άλλο πέρα από το φαγητό και την παρέα σου. Το μενού επιμελείται, όπως και στο Malabar, ο ταλαντούχος chef Παναγιώτης Γιακαλής ο οποίος στοχεύει πάντα σε μια πολύπλευη εμπειρία γεύσης. Ακολουθώντας το κίνημα «Από τη φάρμα στο τραπέζι», έχει σχεδιάσει ένα μενού που εστιάζει στις καθαρές και ζωηρές γεύσεις και αναδεικνύει την αγνότητα των πρώτων υλών, πολλές εκ των οποίων προέρχονται από την φάρμα του The Margi.

image

Ο κατάλογος περιλαμβάνει à la carte επιλογές και δύο μενού, το «Still Life With Artichokes & Sea Urchins» με επιρροές από την ελληνική παράδοση και το «Still Life With Avocados & Scallops» που έχει σαν βάση γεύσεις της Μεσογείου. Εμείς δοκιμάσαμε ένα μείγμα των δύο, από τα οποία ξεχώρισα τα χτένια με την τέλεια, ελαφρώς spicy, μαρμελάδα τομάτα-chorizo και σάλτσα από μάραθο και τον αστακό πάνω σε χειροποίητα ζυμαρικά γεμιστά με φρέσκια καπνιστή μελιτζάνα και κολοκύθι από την φάρμα του The Margi. Φυσικά, θα διατίθενται επιλογές food & wine pairing και σύντομα θα υπάρχει τρόλεϊ τυριών με ποικίλα ελληνικά και άλλα τυριά ευρωπαϊκής προέλευσης που θα παρουσιάζονται και θα σερβίρονται μπροστά στα ματάκια σου.

image

image

Μη χάσεις!

Τα εβδομαδιαία wine tastings και τα ειδικά θεματικά γαστρονομικά γεγονότα.

Patio, The Margi Hotel, Λητούς 11, Βουλιαγμένη. Ανοιχτά Τρίτη-Σάββατο 19:30-23:30. Για κρατήσεις 210 8929160.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ