- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ράλι Στερεάς Ελλάδας: Τρίτη θέση για το πλήρωμα του Ford Car Center
Μετά από έναν απαιτητικό αγώνα
Τρίτη θέση στο Ράλι Στερεάς Ελλάδας για Καρανικόλα-Κακαβά με Ford Fiesta Rally2, ενόψει του απαιτητικού Ράλλυ Ακρόπολις.
Οι Επαμεινώνδας Καρανικόλας - Γιώργος Κακαβάς με το Ford Fiesta Rally2 του Ford Car Center, που για μία ακόμα χρονιά φέρει τα σήματα της ATHENS VOICE στο καλαίσθητο livery του, τερμάτισαν στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης του Ράλι Στερεάς Ελλάδας.
Τρίτη θέση για το πλήρωμα του Ford Car Center στο Ράλι Στερεάς Ελλάδας
Ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι Χώματος 2026, ήταν απαιτητικός και στην εξέλιξή του αποδείχθηκε ένας αγώνας εξοικείωσης του πληρώματος του Ford Car Center με το νέο τους φέτος αυτοκίνητο.
Ο τερματισμός αυτός σε συνδυασμό με την δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης στον πρώτο αγώνα της σεζόν, το Ολυμπιακό Ράλι, κατατάσσει τόσο τον Επαμεινώνδα Καρανικόλα, όσο και τον Γιώργο Κακαβά, δεύτερους στη συνολική βαθμολογία του θεσμού στα πρωταθλήματα οδηγών και συνοδηγών αντίστοιχα.
Η ολοκλήρωση του αγώνα έδειξε ότι το πλήρωμα του Ford Car Center χρειάζεται περεταίρω εξοικείωση με το αυτοκίνητο.
Στο Στερεάς Ελλάδας, ο Επαμεινώνδας Καρανικόλας άρχισε να βρίσκει ρυθμό μετά την 3η Ειδική Διαδρομή γιατί αρχικά δεν είχε την αίσθηση που θα ήθελε. Στο ενδιάμεσο service αλλάχτηκε το set up και το Fiesta Rally2 έγινε λίγο πιο μαλακό εμπρός με αποτέλεσμα να υπάρχει καλύτερη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στις στροφές και ο οδηγός να έχει καλύτερη αίσθηση στον δρόμο.
Επόμενη εμφάνιση της συμμετοχής, το επετειακό 70ό Ράλλυ Ακρόπολις, που θα διεξαχθεί σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 25-28 Ιουνίου.
Δηλώσεις
Νώντας Καρανικόλας (οδηγός):
«Είναι αλήθεια ότι ήταν ο πρώτος αγώνας που χάρηκα το Ford Fiesta Rally2, παρά το τραυματισμένο πόδι μου. Μπορώ να πω ότι με χαροποιεί που αρχίζω να το μαθαίνω. Το νέο set up με την παρουσία νέας γέφυρας εμπρός από την M-Sport όπως και των νέων αναρτήσεων της Reiger μας έδωσε ένα σύνολο που μας επέτρεψε να κινηθούμε σβέλτα σε κάποιες Ειδικές Διαδρομές και να έχουμε μία εικόνα της συνολικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου. Σε νεότερη αναβάθμιση περιμένουμε μία μικρή αύξηση στην ιπποδύναμη και την οποία ελπίζω να έχουμε στον επόμενο αγώνα.»
Γιώργος Κακαβάς (συνοδηγός):
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τον τερματισμό μας σε έναν αρκετά απαιτητικό αγώνα όπως είναι το Ράλι Στερεάς Ελλάδας. Επιπλέον συνεχίζουμε να μαθαίνουμε το αυτοκίνητο και να καλύπτουμε σημαντικά αγωνιστικά χιλιόμετρα με σκοπό την εξέλιξή μας με το Fiesta Rally2. Για εμάς ο συγκεκριμένος αγώνας αποτέλεσε ένα σημαντικό test ενόψει το επερχόμενου Ράλλυ Ακρόπολις που αναμένεται να είναι εξαιρετικά απαιτητικό με νέες Ειδικές Διαδρομές και σε εδάφη που δεν γνωρίζουμε.»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από έναν απαιτητικό αγώνα
Ο Έλφιν Έβανς προηγείται με 101 βαθμούς ενώ η Toyota οδηγεί το πρωτάθλημα κατασκευαστών
Με ευρύχωρη καμπίνα, αισθητήρες παρκαρίσματος και μηχανικό κλιματισμό
Επιστροφή στην Istanbul Park από το 2027 με πενταετή συμφωνία
Με Ηλεκτροκινητήρα μόνιμου συγχρονισμού μαγνήτη και μεγάλους τροχούς 19 ιντσών
Το «ηλεκτρικό pop icon της αγοράς, 100% ηλεκτρικό με ρετρό-φουτουριστικό σχεδιασμό και pop χρώματα»
Η εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση
Το νέο 5008 μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες, έχοντας την δυνατότητα να προσαρμόζεται σε κάθε ανάγκη
Η τιμή του ξεκινάει από τα 22.990 ευρώ
Με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του είναι πρώτος στο Πρωτάθλημα Οδηγών
Προσαρμοσμένο στις ανάγκες μιας οικογένειας και με αρμονική ενσωμάτωση του νέου λογότυπου
Ξεχώρισαν τα Juke & Qashqai
Μικρά μυστικά και απαραίτητοι έλεγχοι για να ταξιδέψετε με ασφάλεια, αποφεύγοντας τις δυσάρεστες εκπλήξεις στον δρόμο
Ξεχωρίζει για τον μοντέρνο σχεδιασμό, την τεχνολογία και την αποδοτικότητά του.
Με αναβαθμισμένο εξοπλισμό και μέγιση ισχύ ηλεκτροκινητήρα στους 14 ίππους
Φθηνά αλκοτέστ γίνονται τάση - Αμφισβητείται η αξιοπιστία και αυξάνεται ο κίνδυνος
Νέες τεχνολογίες και εντυπωσιακό πλαίσιο
Με αμετάβλητη αισθητική από το 2015
Πρώτος ο 19χρονος Ιταλός με Mercedes, δεύτερος ο Πιάστρι με ΜcLaren, τρίτος ο Λεκλέρ με Ferrari
Παρακολουθήσαμε την πανελλήνια «πρώτη» παρουσίαση του 7GT, του αμιγώς ηλεκτρικού Grand Tourer της Zeekr στην Ελλάδα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.