- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λάντο Νόρις: Ο θρίαμβος στο Silverstone και όσα μας είπε λίγο πριν τη μεγάλη νίκη
Βρεθήκαμε στο Λονδίνο λίγo πριν το βρετανικό Grand Prix
Με αφορμή το βρετανικό Grand Prix στο Sliverstone ο οδηγός της McLaren Λάντο Νόρις μιλά στην Athens Voice
Ο Λάντο Νόρις κατέκτησε μια ιστορική νίκη στο φετινό Βρετανικό Grand Prix στο Silverstone, στις 6 Ιουλίου 2025. Μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες ενθουσιώδεις φιλάθλους, ο οδηγός της McLaren πέτυχε την πρώτη του νίκη στο «σπίτι» του, σε έναν αγώνα που χαρακτηρίστηκε από δραματικές καιρικές ανατροπές, ένταση και συγκίνηση.
Λίγες ημέρες πριν τον αγώνα, βρεθήκαμε στο Λονδίνο, στην πλατεία Trafalgar, χάρη στον ΟΠΑΠ και την μητρική του Allwyn, που είναι official partner της F1 και της McLaren και συμμετείχαμε στο εντυπωσιακό McLaren Racing Live, μια εμπειρία για τους φαν της ομάδας που έφερε τη Formula 1 στην καρδιά της πόλης. Εκεί, μέσα σε πλήθος θαυμαστών, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Λάντο Νόρις αλλά και τον teammate του, Όσκαρ Πιάστρι.
Ανάμεσα σε δεκάδες υπογραφές, selfies και συγκινητικές στιγμές με μικρούς και μεγάλους θαυμαστές, ρωτήσαμε τον Νόρις πώς βιώνει τέτοιες εκδηλώσεις, όπου η απόσταση ανάμεσα στον οδηγό και το κοινό εκμηδενίζεται: «Είναι υπέροχο! Είναι κάτι που δεν κάνουμε συχνά και είναι πολύ ξεχωριστό για εμάς να ερχόμαστε σε επαφή με τους θαυμαστές μας. Δεν είναι εύκολο να το ζήσεις σε πίστες αγώνων, αλλά σε εκδηλώσεις σαν κι αυτή, όταν έχει να κάνει με τη McLaren, είναι κάτι που απολαμβάνω πραγματικά. Μένει στη μνήμη μου. Πολύς κόσμος ήρθε να με υποστηρίξει και αυτό είναι ένα πανέμορφο συναίσθημα».
Ο ίδιος κόσμος, λίγα 24ωρα αργότερα, πανηγύρισε μαζί του τη μεγάλη του νίκη στο Silverstone, σε έναν αγώνα που ξεκίνησε με εναλλαγές μεταξύ βροχής και στεγνού οδοστρώματος. Ο Νόρις εκκίνησε από την τρίτη θέση, προσπέρασε τον Φερστάπεν με μαεστρία και πίεσε τον teammate του, Πιάστρι. Η στρατηγική της McLaren αποδείχθηκε καθοριστική: η ομάδα χειρίστηκε άψογα τις αλλαγές καιρού και τα διαδοχικά safety cars, με τον Νόρις να παίρνει τελικά «κεφάλι» και να κρατά τη θέση του μέχρι την καρό σημαία.
Η νίκη του ήρθε με διαφορά 6,8 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Πιάστρι, ο οποίος τιμωρήθηκε με ποινή 10 δευτερολέπτων για παράβαση στη φάση επανεκκίνησης του αγώνα. Ήταν η τέταρτη φετινή νίκη του Νόρις, αλλά χωρίς αμφιβολία η πιο συναισθηματική. Ο ίδιος χαρακτήρισε τη στιγμή ως «το όνειρο που έγινε πραγματικότητα», δηλώνοντας ότι πρόκειται για την πιο σημαντική ημέρα της καριέρας του μέχρι σήμερα.
Λίγο πριν ζήσει αυτό το όνειρο, είχαμε συνομιλήσει και με τον Όσκαρ Πιάστρι, ο οποίος μας μίλησε για το πώς καταφέρνει να παραμένει ψύχραιμος μέσα στην πίεση της Formula 1: «Είμαι από τη φύση μου ένας ήρεμος άνθρωπος, αλλά υπάρχει πολλή πίεση στη Formula 1. Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις και μπορούν εύκολα να σε εκνευρίσουν. Eπόμένως, το να να είμαι ήρεμος είναι και κάτι που χρειάζεται και να το δουλέψω».
Η νίκη του Νόρις στο Silverstone ήταν η πρώτη της McLaren στο συγκεκριμένο σιρκουί από το 2008, τότε που ο Λούις Χάμιλτον έγραφε ιστορία με το μονοθέσιο της ομάδας. Αυτό το μονοθέσιο είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά κατά την εκδήλωση στο Λονδίνο, σε μια συμβολική υπενθύμιση του παρελθόντος που τώρα συναντά το παρόν και δείχνει τον δρόμο προς το μέλλον της ομάδας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υβριδική τεχνολογία και πρακτικότητα σε ένα σύγχρονο οικογενειακό SUV
Ο Φερστάπεν εγκαταλείπει λόγω τεχνικού προβλήματος, με τον 20χρονο Αντονέλι πρώτο και τον Τζορτζ Ράσελ στη δεύτερη θέση
Είναι ο πρώτος Ιάπωνας οδηγός που κερδίζει αγώνα ράλι από το 1992
Αναφορές από SkyNews και Telegraph κάνουν λόγο για ακύρωση των δύο αγώνων του Απριλίου λόγω αστάθειας
Σημείο αναφοράς για το αυτοκίνητο από το 2017
Δύο νίκες για τη Mercedes, τρίτη η Ferrari με τον Λεκλέρ
Το πρώτο μοντέλο της «νέας τάξης» που περνά στη μαζική παραγωγή
Με τη μοντέρνα και διεθνή σχεδιαστική φιλοσοφία των οχημάτων NEV της Geely
Η ναυαρχίδα της γκάμας Chery προσαρμόζει αυτόματα τις λειτουργίες οδήγησης για διαφορετικές συνθήκες
Με 579 Ι.Χ. ανά 1.000 κατοίκους και στόλος 17 ετών επιβαρύνουν την καθημερινότητα
Καινοτομία και στιλ στο 6ης γενιάς best seller supermini
Με στάνταρ προβολείς LED που περιλαμβάνουν κάθετα στοιχεία για τα φώτα ημέρας και τα φλας
Συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός παντός εδάφους SUV, με τη σπορ ουσία ενός hatchback, σε ένα coupé αμάξωμα.
Με ενσωμάτωση της καινοτόμου μπαταρίας τύπου Blade Battery, σήμα κατατεθέν της BYD
Γίνεται ο νεότερος νικητής του αγώνα αυτού στην ιστορία της διοργάνωσης
Στα 17,8 έτη η μέση ηλικία των ΙΧ στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ACEA
«Το αυτοκίνητο που κάνει την καθημερινότητά σας Pandastic»
Με πολυτελές εσωτερικό και πρακτικό αποθηκευτικό χώρο 17 λίτρων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.